Valthermond gelukkigste in Mondenderby

T-VTwee keer eerder stond het duel waar zolang naar was uitgekeken al op het programma. Beide keren gooide Pluvius roet in het eten. Afgelopen zondag kon dan eindelijk de derby tussen Titan en Valthermond doorgang vinden. Helaas was de voorpret mooier dan hoofdgerecht zelf. Voetballend was het niet best wat de beide Veenkoloniale tweedeklassers het 400 koppige publiek voorschotelden.

De tweede bal
Zenuwen? Zwaar veld? Wie het weet mag het zeggen, maar feit was dat geen van beide ploegen goed voetbal op de sompige grasmat kon leggen. En dus ontstond een wedstrijd van lange ballen, veel duels en gokken op de tweede bal, zoals dat in het jargon heet. En die speelwijze beheersten de Titanen beter dan hun blauw-witte buren. Met name voor de pauze waren de gastheren de bovenliggende partij en had de equipe van Marcel Smelt ook al afstand moeten nemen. Harm Jan Moesker en Hidde Rog raakten echter de paal en Sonny Koops schoot voorlangs het domein van doelman Erwin Timmer. Voor Valthermond was er alleen een kopbal van Jesper de Graaf, na een puntgave voorzet van Arjan Leeuwinga, te noteren. De linksbuiten kopte echter naast.

Dion van der Laan viert de gelijkmaker met de latere matchwinner, Rick Schlimbach (3)... (foto's: Bennie Schlimbach)
Dion van der Laan viert de gelijkmaker met de latere matchwinner, Rick Schlimbach (3)… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Eigen doelpunt
Na de thee hadden de gasten wat meer grip op hun opponenten en kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht. Kansen bleven echter schaars. Gydo Buurman vond namens Valthermond Mark Braams op zijn pad en Timmer snelde net op tijd zijn goal uit om Moesker het scoren te beletten. Uit het niets kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Kevin Faber vond met een verre voorzet Hidde Rog. De compleet vrijgelaten Rog nam de bal verkeerd aan, waardoor de kans verloren leek te gaan, maar Maikel Platje was zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Het publiek van de thuisploeg veerde op en verwachte dat hun jongens het duel nu zouden beslissen.

Late beslissing
Het liep echter anders. Kort na de openingstreffer schoot invaller Dion van der Laan eigenlijk ook uit het niets Valthermond weer naast Titan. Vanaf dat moment was duidelijk dat diegene die zou scoren ook spekkoper zou worden. Titan kreeg nog een aantal corners te nemen, maar de rood-witte luchtmacht was niet bij machte om Timmer te laten capituleren. In de negentigste minuut sloegen de gasten toe. Waar Titan dacht aan het uitspelen van de bal om verzorging voor Robin Broekema mogelijk te mogelijk te maken, vond Arjan leeuwinga spits Rick Schlimbach die van dichtbij Braams kansloos liet. De resterende tijd was voor Titan tekort om nog weer langszij te komen. In het tumult na afloop zag elftalleider Erik Hendriks van Titan nog de rode kaart.

Zure druiven
Al met al waren de druiven zuur voor de Nieuw Weerdingers. Trainer Marcel Smelt zat dan ook sip voor zich uitkijkend in de bestuurskamer. Op de vraag of hij boos was, antwoordde de oefenmeester: “Nee niet boos, maar wel heel teleurgesteld. Wij hadden minstens een gelijkspel en misschien wel meer verdiend vandaag. Eigenlijk liep het zoals wij het graag wilden maar vergeten wij het voor rust al af te maken.” Zijn collega Harris Huizingh was uiteraard tevreden met de winst, maar absoluut niet met het vertoonde spel: “Ik vond het niveau bedroevend vandaag, en inderdaad, een gelijkspel zou terecht zijn geweest. Ik ben echter blij met de drie punten. In deze klasse staat het allemaal zo dicht bij elkaar dat het alle kanten nog op kan.”- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal doet goede zaken met zege op Forward

Musselkanaal deed goede zaken met de overwinning op Forward en is van de laatste ...

Alteveer speelt gelijk tegen SVBC

In een wedstrijd waar voor Alteveer niets meer op het spel stond, speelde het ...