Protos Weering: Valthermond smaakmaker

PWZIn poule Q van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi was de Kanaalstreek goed vertegenwoordigd. Met EEC, Borger en Valthermond kwamen drie ploegen in actie in sporthal De Koel in Borger. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleek slechts één van de drie de schifting te hebben overleefd. Valthermond moest Rolder Boys voor laten gaan, maar over de hele avond bezien was de blauw-witte brigade van Harris Huizingh de absolute smaakmaker.

Valthermond
Dit gebeurde aan de hand van het trio rasvoetballers Theo Gennissen, Alwin Braakman en Demy te Velde. Laatstgenoemde had een nog groter aandeel kunnen hebben in de prestaties van zijn ploeg, maar vooral in de wedstrijd tegen Rolder Boys (1-2 verlies) stond het vizier van de nog maar 18-jarige Te Velde niet op scherp. Met deze wedstrijd is het hoogtepunt van de avond benoemd. Valthermond begon sterk aan het duel en Theo Gennissen liet zien de technisch meest begaafde speler van de avond te zijn. Rolder Boys kwam echter op voorsprong en kon deze lang vasthouden, mede door de uitblinkende doelman Erik Bonder. De gelijkmaker kwam er, via een treffer van Rick Schlimbach, maar kort daarna kon Rolder Boys, na een zeldzaam slippertje van Johan Kuipers, de 1-2 maken.

EEC
Op het moment dat voornoemde wedstrijd begon, hadden beide ploegen al gehakt gemaakt van EEC. Rolder Boys won met 9-1 en Valthermond met 7-0. De vijfdeklasser kwam simpelweg kwaliteit tekort om een rol van betekenis te spelen. Vooral het gebrek aan creativiteit voor het vijandelijke doel was groot. Aan de inzet lag het echter geen moment, want zelfs in de laatste wedstrijd, toen er geen zicht meer op plaatsing voor de kwartfinale was, streed men voor de punten. Nu was de tegenstander in de laatste wedstrijd buurman Borger, dus dat verklaarde wellicht ook het één en ander. EEC kwam op voorsprong, maar onder meer door treffers van Ronald Bulthuis zette Borger de situatie recht: 3-1.

Borger
Met Borger wordt de meest teleurstellende ploeg van de avond genoemd. Het thuisspelende team kwam in de vorige editie sterk voor de dag, maar zonder Luuk Kenter en met name de vertrokken Erwin Kuiper, wist men het verschil niet te maken. Normaal gesproken zou Borger van EEC en Westerlee moeten winnen, en vervolgens hopen dat men bij de beste nummers drie zit. Door de 1-1 remise tegen Westerlee, die volgde op een nederlaag tegen Valthermond, werd al snel duidelijk dat dit er niet in zat voor de ploeg die bij de hand genomen zou moeten worden door de ervaren Martijn Ulenreef. Deze slaagde hier niet in, en viel op momenten slechts op door gemene overtredingen. 

Uitblinkers
Na tien wedstrijden was de conclusie dat de stand in de poule recht deed aan de verhoudingen in de zaal, waarbij Tim van Huffelen, Ferdi Hidding, Theo Gennissen en Alwin Braakman de smaakmakers en uitblinkers waren. Beste doelman van de avond was Erik Bonder van Rolder Boys. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Competitie-indeling Zaalvoetbal: Hoofdklasse H

Overzicht van de competitie-indeling van de Hoofdklasse H van het zaalvoetbal.

Streep door Kanaalstreekderby tussen Borger en Onstwedder Boys

Het coronavirus heeft zich ook gemeld bij Borger, dat komend weekeinde niet in actie ...

Kerstzaalvoetbaltoernooi: GKC komt tekort

GKC is, net als Buinen, al laatste geëindigd tijdens de eerste ronde van het ...