Protos Weering: voorronde

PWZDe periode rond de jaarwisseling staat in het teken van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de voorronde werd de eerste schifting gemaakt, want men ging van honderd naar vijftig teams. In twintig sporthallen werd in poules met vijf teams gestreden om de hoogste eer. De nummers 1, 2 en de tien beste nummers drie plaatsten zich voor de kwartfinale. Onder de vijftig ploegen bevinden zich zes Kanaalstreek-clubs: Titan, Nieuw Buinen, Ter Apel ’96, Valthermond, TEVV en SC Stadskanaal.

Poule H
De poule met daarin Valther Boys, Titan, Nieuw Buinen, NWVV en Ter Apel ’96 werd in Nieuw Weerdinge gespeeld. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek Titan de sterkste ploeg van de avond, met vier overwinningen. Nieuw Buinen en Ter Apel ’96 behaalden beiden zeven punten, waarmee een plaats in de kwartfinale een feit was. NWVV wist alleen tegen Valther Boys een gelijkspel uit het vuur te slepen en werd vierde in de poule.

Poule Q
Rolder Boys en Valthermond waren de beste ploegen in de poule die in Borger werd afgewerkt. Beide ploegen eindigden dan ook op de eerste twee plaatsen, waarbij Valthermond de zwart-witten uit Rolde voor moest laten gaan, na een 1-2 nederlaag in de onderlinge wedstrijd. Het thuis spelende Borger stelde teleur, met slechts vier punten. Ook buurman EEC werd uitgeschakeld, maar de vijfdeklasser kon zichzelf niets verwijten. Vanuit poule Q gingen slechts twee ploegen naar de kwartfinale.

Poule R
In sporthal ‘De Klabbe’ in Emmer Compascuum speelden twee Knoalster clubs: SJS en SC Stadskanaal. Beide ploegen begonnen bijzonder slecht aan het toernooi, want de eerste twee wedstrijden gingen verloren. Stadskanaal wist zich te herpakken met twee overwinningen, maar bij SJS bleef het kommer en kwel: vier gespeeld zonder ook maar één punt te pakken. Beter verging het TEVV, dat maar één keer puntverlies leed. Voor de geel-blauwen leverde dit een plaatsje in de kwartfinale op. Ook SC Stadskanaal plaatste zich: de derdeklasser was de 49e van vijftig ploegen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Freddie Pranger Memorial 2020 wegens omstandigheden van de kalender

Het Freddie Pranger Memorial vindt niet in 2020, maar in 2021 weer plaats.

TransferTalk: opnieuw aderlating voor TEVV

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...