Protos Weering: kwartfinale

PWZDe periode rond de jaarwisseling staat in het teken van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Na de eerste schifting in de voorronde (van honderd naar vijftig teams) stond in tien sporthallen de kwartfinale op het programma. De Kanaalstreek was met zes clubs vertegenwoordigd: Titan, Nieuw Buinen, Ter Apel ’96, Valthermond, TEVV en SC Stadskanaal. Twee clubs overleefden ook de tweede schifting.

Valthermond (poule A) maakte in de voorronde indruk, maar in kwartfinale in sporthal Angelslo kwamen de Mondkers tekort. Alleen tegen de zaterdagtak van SVBO kon een nederlaag voorkomen worden: 1-1. Voordeel van de eliminatie is dat de spelers van Valthermond met een gerust hart richting Turkije kunnen vertrekken voor hun trainingskamp.

SC Stadskanaal (poule D) leek tegen Dalen met een overwinning te starten, maar het doelpuntrijke duel werd alsnog verloren: 5-7. Winst op Twedo en een gelijkspel tegen Gramsbergen verschafte de Knoalsters een goede uitgangspositie voor het slotduel tegen Lutten, maar deze ging verloren. De vier punten bleken niet voldoende voor een plaats in de halve finales. 

Nieuw Buinen (poule G) was vorig jaar nog finalist, maar de wijzigingen in de selectie (onder andere geen Erwin Aukes, Gert Lukens en Koen Hateboer) lieten zich voelen. Meer dan een punt tegen CEC en een overwinning op de zaterdagvoetballers van Sweel zat er niet in. Een vierde plaats in de poule was het deel voor de Buunermonders.

TEVV (poule H) begon goed aan de avond door met 1-2 van SVBO te winnen. In de resterende wedstrijden werd echter niet meer gewonnen. De twee punten die bijeen gesprokkeld werden, deden de geel-blauwen op vijf punten eindigen. Hier hoorde een derde plaats in de poule bij, maar er waren meer dan vijf ploegen die als nummer drie meer punten behaalden: einde oefening.

Titan (poule H) deed het beter: de Nieuw-Weerdingers zetten in hun eigen hal SC Angelslo en Rolder Boys opzij, waarna de wedstrijd tegen TEVV een gelijkspel opleverde. Hierdoor stond men na drie wedstrijden op zeven punten. De laatste wedstrijd van de avond, tegen SVBO, ging verloren, maar de plaats in de halve finales kwam niet meer in gevaar. Sterker: poulewinst én een plaats in de halve finales werden zeker gesteld.

Ter Apel ’96 (poule J) kwam in de kwartfinales goed voor de dag en zag de inspanningen beloond worden in de vorm van een tweede plaats achter hoofdklasser Achilles 1894 én een plaats in de halve finales. De openingswedstrijd tegen de Assenaren ging nipt verloren, maar de resterende drie wedstrijden werden allen gewonnen. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Concept klasse-indelingen standaardvoetbal bekend

De concept-indelingen voor het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 zijn klaar, 1 juli worden de definitieve ...

Veelgestelde vragen over het coronavirus en het amateurvoetbal

Geen competitievoetbal meer dit seizoen voor senioren, wel mag er door een deel weer ...

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 24

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 24.