Kerstzaalvoetbaltoernooi: halve finales

Kerst gietenHet einde van het jaar staat in Gieten traditiegetrouw in het teken van het Kerstzaalvoetbaltoernooi. In 2015 (en 2016) zal in sporthal ‘De Goorns’ de 34e editie van het toernooi worden afgewerkt. De eerste ronde bestond uit zes speeldagen, waarop per poule vijf ploegen in actie kwamen. De eerste twee van iedere poule plaatsten zich voor de halve finales, net als de drie beste nummers drie. De afgelopen dagen stonden in het teken van de halve finales.

Tijdens de derde en laatste halve finale kwam Gieten in actie. Een halve finale waarin ZNC duidelijk de sterkste ploeg bleek. Het team uit Zuidbroek won, net als in de eerste ronde, al haar wedstrijden en wist zich al snel verzekerd van een finaleplek. De strijd om de tweede finaleplaats was wel spannend. In hun onderlinge duel moesten LTC en SVZ uitmaken wie zich voor de finale zou kwalificeren. LTC kwam op voorsprong, maar SVZ toonde veerkracht en kwam op gelijke hoogte. Enkel wanneer SVZ in de laatste wedstrijd met zes goals verschil van Gieten zou winnen zouden de Zeijenaren tweede worden.

Dit lukte niet, mede door een snelle 2-0 voorsprong voor Gieten. Deze ploeg was vervolgens niet bestand, waardoor SVZ de achterstand omboog in een 2-4 overwinning. Voor Gieten kwam hiermee ook een einde aan het toernooi. In de halve finale wist de organiserende vereniging alleen van Weerdinge te winnen. De Gietenaren moeten dus opnieuw een jaar in de wachtkamer om de laatste toernooiwinst (2004) te evenaren. Topscorer in de laatste halve finale was Emiel Staal. Namens ZNC schoot de aanvaller zeven keer raak.