Ter Apel naar halve finale Protos Weering

ta-96In  de gezellige sporthal De Börkerkoel in Westerbork heeft Ter Apel zich als nummer twee van de poule geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Ter Apel is de enige Groninger ploeg die in de halve finale staat. De halve finale wordt aankomende zaterdag (2 januari) gespeeld vanaf 18.00 uur gespeeld. Ter Apel zal in deze halve finale uitkomen in sporthal De Citadel in Dedemsvaart. De tegenstanders deze avond: SC Elim, Lutten, HHC Hardenberg en de zondagtak van Hoogeveen.

Achilles 1894
De eerste wedstrijd speelde Ter Apel tegen de Asser hoofdklasser Achilles 1894. In deze wedstrijd liet Achilles zien over meer individuele klasse te beschikken, maar als team was Ter Apel zeker niet de mindere. In een gelijk opgaande wedstrijd besliste Achilles 1894 de wedstrijd ongeveer één minuut voor het einde. Tot dat moment werd de score om en om opgevoerd. Ter Apel nam een 1-0 voorsprong, Achilles maakte gelijk en scoorde snel daarop de 1-2. Ter Apel toonde echter veerkracht en kwam op gelijke hoogte.

Toen Achilles 1894 nogmaals een voorspong nam speelde Ter Apel vol risico door met een ‘vliegende keep’ te spelen. Dit werd beloond doordat ‘doelman’ Ron Kuper de 3-3 scoorde. Vlak na deze gelijkmaker kreeg de ploeg uit Ter Apel nog een 100% kans om een voorsprong te nemen, echter werd een inzet van Patrick Bults gestopt door de Asser doelman. Eén minuut voor het einde wist Achilles 1894 de bal toch nog achter keeper Brian de Jonge te krijgen en hierdoor een 3-4 voorsprong te nemen. Na deze treffer wist Ter Apel niet meer te scoren waardoor de wedstrijd werd verloren.

Hollandscheveld
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen zaterdag derdeklasser Hollandscheveld. Hollandscheveld had haar eerste wedstrijd gewonnen van EDON en bleek een gevaarlijke tegenstander. Net als in de eerste wedstrijd ging ook deze wedstrijd redelijk gelijk op, echter trok Ter Apel deze keer wel aan het langste eind. Door een treffer uit een moeilijke hoek van Roy Hooiveld werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen.

EDON
De derde wedstrijd speelde Ter Apel tegen de Zwolse zaterdag vierdeklasser EDON. Met een goed resultaat tegen deze ploeg hield Ter Apel plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand. EDON bleek achteraf gezien de zwakste broeder van deze avond en sloot puntloos af. Toch had Ter Apel het in deze wedstrijd zeker niet makkelijk. Een 2-0 voorspong werd weggeven toen EDON de stand gelijk trok. Op dat moment was EDON ook zeker niet minder dan Ter Apel. Richting het einde van de wedstrijd werd Ter Apel steeds sterker en meerdere grote kansen werden niet benut. De klasse van Daan Stam besliste deze wedstrijd echter en Ter Apel wist de wedstrijd toch nog met 4-2 te winnen.

Fit Boys
In de laatste wedstrijd van de avond werd aangetreden tegen zaterdag derdeklasser Fit Boys uit Beilen. Deze ploeg had net als Ter Apel zes punten behaald, maar had een iets minder positief doelsaldo. Ter Apel zou daardoor aan een gelijkspel genoeg hebben om zich te plaatsen voor de halve finale. Vanaf het begin van de wedstrijd was echter duidelijk dat Ter Apel voor niets minder dan een overwinning zou gaan. Opnieuw speelde Daan Stam een zeer sterke wedstrijd en scoorde twee geweldige doelpunten. Ter Apel bouwde hierdoor een voorsprong van 3-0 op, waarna Fit Boys nog de eer redde door de 3-1 te scoren. Met deze overwinning kwam Ter Apel op een totaal van negen punten en plaatst en zich als nummer twee van de poule voor de volgende ronde, de halve finale.
Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kerstzaalvoetbaltoernooi: halve finales

Het einde van het jaar staat in Gieten traditiegetrouw in het teken van het ...