Protos Weering: halve finale

PWZDe periode rond de jaarwisseling staat in het teken van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Na twee schiftingen stond in vijf sporthallen de halve finale op de planning. De Kanaalstreek was met twee clubs vertegenwoordigd: Titan en Ter Apel ’96. Beide clubs overleefden deze schifting echter niet. 

Ter Apel ’96 was door loting gekoppeld aan twee ploegen die al hun wedstrijden in de voorgaande ronden hadden gewonnen: topklasser HHC uit Hardenberg en de zondagse eersteklasser Hoogeveen. Ter Apel wist haar openingswedstrijd van Lutten te winnen, waarna het tegen HHC met 1-4 de bietenbrug op ging. Een ingecalculeerde nederlaag en doordat HHC en Hoogeveen elkaar in balans (3-3) hielden, bleef de hoop op een stunt bestaan. De derde wedstrijd, tegen SC Elim, ging echter ook verloren voor de grensdorp-bewoners.

HHC won vervolgens van Lutten, waardoor Hoogeveen niet achter kon blijven. Dat deed men ook niet: er werd met ruime cijfers gewonnen van Ter Apel (1-6), dat hiermee uitgeschakeld werd. De rood-witten kunnen met een plaats in de halve finale terugkijken op een geslaagd toernooi, waarin de Groninger eer én club-eer uitstekend hoog is gehouden. Uit de poule van Ter Apel ging HHC Hardenberg naar de finale. Hoogeveen plaatste zich voor de tussenronde, die op woensdag 6 januari in sporthal Angelslo in Emmen wordt afgewerkt.

Titan trad in Zwartemeer aan in een poule waarin met HZVV een traditioneel gezien sterke ploeg van de partij was. Titan begon met een doelpuntrijk (3-3) gelijkspel tegen CEC, dat haar eerste wedstrijd al had verloren. Omdat Titan vervolgens hard onderuit ging tegen Klazienaveen (1-6) leek de kans op een finaleplaats al verkeken. Doordat Beilen in het eerste deel van de avond bleef winnen, en de andere ploegen elkaar in het zadel hielpen, bleef de strijd om de tweede plaats (tussenronde) in de poule spannend. 

De ontmoeting tegen HZVV werd hierdoor een wedstrijd van ‘erop of eronder’: de prestaties uit de voorronde en kwartfinale konden echter niet herhaald worden. De 1-5 nederlaag tegen de ploeg uit Hoogeveen betekende uitschakeling voor de Nieuw-Weerdingers, die vervolgens wel hun laatste wedstrijd (tegen Beilen) wisten te winnen. Hiermee speelde Titan een grote rol in de ontknoping, want Beilen verspeelde op basis van een slechter doelsaldo een zeker lijkende finaleplaats aan HZVV. De Beilenaren zijn hiermee veroordeeld tot de tussenronde.

De tussenronde wordt door vijf ploegen gespeeld: de inzet is de zesde finaleplaats. De finale van Protos Weering wordt op zaterdag 9 januari afgewerkt. Plaats van handeling is opnieuw sporthal Angelslo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: Laat de plakplaatjes over aan Panini

Een column over de ijdelheid van de voetballer, geschreven door Gijs Klompmaker.

Albert Kamps stopt per direct bij Musselkanaal

Albert Kamps moet om gezondheidsredenen stoppen bij Musselkanaal.

Valthermond is weer in training

Ongeveer drie weken voordat Valthermond haar eerste bekerwedstrijd speelt tegen zaterdagclub Drenthina zijn de ...