Ter Apel vindt Waterloo in Dedemsvaart

ta-96Na een mooi verlopen Protos Weering toernooi is FC Ter Apel ’96 uitgeschakeld in de halve finale. Al direct na de loting voor deze ronde was duidelijk dat het voor Ter Apel een lastige avond zou gaan worden. De nog ongeslagen en traditioneel goede zaalploegen HHC Hardenberg (zaterdag Topklasse) en Hoogeveen (zondag eersteklasser) waren namelijk twee van de tegenstanders. Daarnaast waren nog de derdeklassers SC Lutten en SC Elim tegenstanders. In deze ronde miste Ter Apel Roy Hooiveld die in de laatste wedstrijd van de kwartfinale geblesseerd was geraakt aan zijn hamstring. Hij werd vervangen door Bernd-Jan Herbers.

Winst tegen Lutten
Ter Apel moest direct in de eerste wedstrijd van de avond aantreden tegen Lutten. Ondanks dat Ter Apel niet groots speelde was het de betere ploeg. Via twee mooie doelpunten wist de ploeg deze wedstrijd naar zich toe te trekken en had het direct de eerste drie punten te pakken: 0-2. 
In de tweede wedstrijd moest Ter Apel spelen tegen de topfavoriet HHC Hardenberg. Al na drie minuten spelen stond deze ploeg op een 0-2 voorsprong door twee treffers van toernooi-topscorer Jan Hooiveld.

HHC maat te groot
Na deze treffers wist Ter Apel toch aan te haken en kreeg het zowaar mogelijkheden op een doelpunt. Toch kwam HHC eerst nog op een 0-3 voorsprong voordat Ter Apel een treffer wist te maken. Deze treffer wist Ter Apel te maken op een moment dat er met een ‘vliegende keeper’ werd gespeeld. Gezien de resultaten in de vorige ronde van HHC (54 doelpunten voor en 2 tegen) kon Ter Apel hier toch al wel enigszins tevreden mee zijn. Vlak voor het einde wist HHC nogmaals te scoren waardoor de eindstand 1-4 was.

Elim meer zaalvoetbal
De derde wedstrijd was voor Ter Apel bepalend of er nog een kans was in de laatste wedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Elim welke op dat moment inmiddels ook drie punten had verzameld. Bij winst van één van beide ploegen had die ploeg nog kans op als nummer twee van de poule naar de tussenronde te gaan. Ter Apel begon goed aan de wedstrijd en wist op een voorspong te komen. Elim liet echter zien over iets meer zaalvoetbalkwaliteit te beschikken en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al snel leverde dit een 1-1 tussenstand op.

Vliegende keeper
Ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd besloot Ter Apel vol op de aanval te gaan en opnieuw met een vliegende keeper te gaan spelen. Bijna leverde dit ook de overwinning op. Een hard schot van Patrick Bults belandde via de tenen van de Elim-keeper tegen de paal. In de tegenstoot die hier uit volgde was het echter Elim dat de winnende treffer wist te maken: 1-2. Door dit resultaat was Ter Apel uitgeschakeld en was de laatste wedstrijd tegen Hoogeveen niet meer van belang.

Zesklapper Hoogeveen
In deze laatste wedstrijd kreeg reserve-keeper Jordy Veninga zijn eerste minuten van het toernooi. Ondanks dat hij nog enkele ballen kon keren, kon hij niet voorkomen dat Hoogeveen zes keer wist te scoren. Een halve minuut voor het einde wist ook Ter Apel nog te scoren via Jeroen Schoonbeek waardoor de eindstand 6-1 in het voordeel van de Hoogeveeners werd. Dit laatste doelpunt van Schoonbeek was voor Hoogeveen aan het eind van de avond wel mede verantwoordelijk voor het feit dat niet zij maar HHC zich rechtstreeks plaatste voor de grote finale. Hoogeveen had namelijk een iets minder goed doelsaldo dan de Hardenbergers (+15 om +16).

Positief terugkijken
Al met al kan Ter Apel terugkijken op een geslaagd Protos Weering toernooi. Bij vlagen werd er goed gespeeld, er waren positieve resultaten en de publieke belangstelling vanuit de vereniging was groot. Dit werd tijdens de terugreis in de bus door spelers en supporters dan ook gevierd en dit feestje werd bij de terugkomst in de kantine tot in de late uurtjes voortgezet.
Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Streep door het amateurvoetbal, financiële consequenties enorm

Dreigt ook voor Nederland het scenario dat er geen enkele wedstrijd meer gespeeld wordt? ...

Rood voor Groningen, blauw voor Drenthe

Onlangs is er, op basis van data van de KNVB, een onderzoek gedaan naar ...

Univé Voetbaldagen bij SJS

De velden van v.v. SJS uit Stadskanaal worden dit voorjaar voor het eerst gebruikt ...