WVV wint Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

Kerst gietenWVV heeft zaterdagavond het 34e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. In een volle sporthal De Goorns in Gieten maakten de Winschoters hun favorietenrol waar door in de finale ZNC met 3-1 te verslaan. LTC eindigde als beste Drentse ploeg als derde. Annen werd vierde, ZFC Zuidlaren vijfde en Hoogezand zesde.

Poulefase: ZNC, Annen en Zuidlaren (za)
In poule J was op voorhand geen favoriet aan te wijzen. ZNC had weliswaar als enige team alle wedstrijden op het toernooi tot nog toe gewonnen, maar dat was niet in de sterkst bezette poules. De eerste wedstrijd ging tussen de buren ZFC Zuidlaren en Annen. Annen speelde weer het vertrouwde spelletje, waar ze dit toernooi zo’n succes mee hadden: compact spelen op de eigen speelhelft. Net als vorige tegenstanders had ook ZFC Zuidlaren het daar lastig mee. Nadat Dante Ploeg namens Annen na vijf minuten tegen de onderkant van de lat had geschoten, was het in de dertiende minuut wel raak: Egbert Mulder opende de score namens de Annen Oelen. Zuidlaren zette druk en kreeg een minuut voor tijd nog een goede kans, maar een rebound werd niet benut. Zo eindigde het duel in 1-0 voor Annen.

In de tweede wedstrijd van poule trad Annen aan tegen ZNC uit Zuidbroek/Noordbroek. Al na twee minuten openden de Zuudbrouksters de score. Dat was tevens de eindstand, zodat ZNC in de laatste wedstrijd tegen ZFC Zuidlaren voldoende had aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden en zich te plaatsen voor de ‘grote finale’. Allard van Weringh zette Zuidlaren op een 1-0 voorsprong. Als dit de eindstand zou worden, zou de unieke situatie ontstaan dat alle ploegen een zelfde aantal punten en doelsaldo zouden hebben. In dat geval zou er een penaltyserie volgen met drie ploegen. Jordy Brust maakte een einde aan dat scenario door de gelijkmaker te laten aantekenen. Via twee goals maakte goaltjesdief Emiel Staal (ZNC) er 3-1 van. De derde goal ontstond nadat Zuidlaren alles of niets was gaan spelen met een meevoetballende keeper. Balverlies was dodelijk en daar profiteerde Staal van. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-2.

Poulefase: WVV, Hoogezand en LTC
In poule K troffen de sterke teams van WVV en Hoogezand elkaar in de eerste wedstrijd. In de eerste ronde waren de eersteklassers elkaar ook al tegengekomen en toen won WVV met 2-1. In de achtste minuut zette Joost Siemens WVV op een 1-0 voorsprong, na een goed uitgespeelde aanval. Hoogezand voetbalde prima mee, maar kwam moeilijk tot scoren. Nadat Marcel Smit er 2-0 van maakte zaten de Winschoters op rozen. Toch werd het een minuut voor tijd nog even spannend, toen Hoogezand via Robin Schoonveld terugkwam tot 2-1. Verder dan dit kwamen de Hoogezandsters echter niet.

In de tweede poulewedstrijd verloor Hoogezand opnieuw: nu was LTC met 3-2 te sterk. Bij de Assenaren was Avin Rashid Hussain de uitblinker, hij scoorde twee goals. In de wedstrijd tegen WVV had LTC op grond van meer gescoorde doelpunten aan een gelijkspel genoeg om de finale te halen. WVV moest dus winnen en die opdracht vervulden ze met verve. Al na een minuut opende Bert-Jan Haaijer de score. Met twee goals van Kevin Wiegman, nog een goal van Haaijer en een doelpunt van Marcel Smit walsten de Winschoters met 5-0 over de Assenaren heen.

Plaatsen zes tot en met drie
De wedstrijd om de vijfde plaats werd gewonnen door ZFC Zuidlaren. Tegen Hoogezand liepen de blauwhemden uit naar een 4-1 voorsprong. In de laatste minuten scoorde Hoogezand nog twee keer tegen, maar dit was niet voldoende. Zo eindigde het duel in 4-3. De strijd om de derde plaats werd een prooi voor LTC. Tegen het stugge Annen ontpopte Avin Rashid Hussain zich tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Finale: ZNC – WVV
De ‘grote finale’ ging tussen ZNC en WVV. Na zes minuten openden de Winschoters via Marcel Smit de score. Na duur balverlies van Patrick Johannes maakte Kevin Wiegman er 0-2 van. Nadat Emiel Verhagen er een minuut of vijf voor tijd uit een rebound 0-3 van maakte was de zaak beslist. Drie minuten voor tijd bepaalde de mee naar voren gekomen ZNC-doelman de eindstand op 1-3. Tijdens de prijsuitreiking, die werd verricht door wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze, kreeg favoriet WVV dus uiteindelijk ook de beker uitgereikt. Emiel Staal (ZNC) mocht zich met 18 treffers laten kronen tot topscorer van het toernooi.

Kijk voor alle uitslagen van de finale-avond op de website van v.v. Gieten: klik…