Stadskanaal verslaat tweedeklasser Noordster

stadskanaal_JPGNa een korte rustpauze en wat zaalvoetbaltoernooien is Stadskanaal weer begonnen aan de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. De Knoalsters oefenden tegen Noordster, koploper in de tweede klasse L, en wonnen met 5-3. 

Eenrichtingsverkeer
In de eerste helft was het niet zichtbaar dat de Pekelders een klasse hoger acteren. De eerste 45 minuten was het eigenlijk éénrichtingsverkeer. Stadskanaal zette de bezoekers vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Anita Hadders direct onder druk en ging dan ook verdiend met een 3-1 voorsprong rusten. De eerste grote mogelijkheid om de score te openen was in de 15e minuut voor Tristan Rotman. Zijn kopbal na voorzet van Jeffrey Bakker ging rakelings naast. In de 18e minuut was het wel raak. Rodney Romney bediende Sten Vos op maat en die liet doelman Koning kansloos. Stadskanaal bleef de bovenliggende partij en het was Denny Feiken die met een rake kopbal uit een corner genomen door Romney de 2-0 op het scorebord zette. Vlak voor de thee leek de spanning terug te komen. Mark Wever strafte een fout van Brian Anandakunar genadeloos af. (2-1). Nog geen minuut later was het verschil weer twee doelpunten. Hidde Jan Hidding bepaalde na een prima pass van Rotman de 3-1 ruststand.

skn-noordster
Denny Feiken (R) was met een rake kopbal verantwoordelijk voor de 2-0 (Foto: Stoffer Bakker)

Onhoudbaar
De tweede helft, toen er veelvuldig was gewisseld, zag het publiek twee teams die meer aan elkaar waren gewaagd. Noordster kwam via Achmed Yousif vrij snel op 3-2. Tot de 90e minuut leek dit ook de eindstand te worden. De mensen die voor het laatste fluitsignaal richting de kantine of huis waren gegaan misten nog drie goals. Invaller Yordy Saman legde de bal goed teug op Romney en dat betekende 4-2. In blessuretijd deed Mark Wever nog iets terug voor de Pekelders, maar het laatste woord was echter voor de thuisclub. Sten Vos knalde de 5-3 onhoudbaar tegen het net.

VKW
Dinsdag oefent de thuisclub opnieuw. Nu is VKW uit Westerbork de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal boekt tegen TWEDO vierde zege op rij

Musselkanaal boekte in een enerverende wedstrijd tegen TWEDO alweer de vierde overwinning op rij.

Gretig Musselkanaal troeft Stadskanaal af

Een fel spelend Musselkanaal heeft een belangrijke overwinning geboekt in de derby tegen Stadskanaal.

Westerwolde pakt thuis tegen Peize eerste punt van de competitie

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde en Peize hielden elkaar in evenwicht. In een wedstrijd ...