Borger legt in Portugal basis voor tweede seizoenshelft

borgerNa in 2011 al een geslaagd trainingskamp te hebben belegd in Albufeira ging Borger dit jaar op herhaling naar dezelfde bestemming. Wederom werd het een groot succes voor Borger, dat trainde, een wedstrijd speelde en natuurlijk aan de nodige teambuilding deed gedurende deze vier dagen aan de Portugese kust. Het werden vier dagen met mooie belevenissen die in het geheugen gegrift zullen blijven staan, waarmee hopelijk een succesvolle basis is gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Dag 1:
Vrijdagavond werd om 22:30 uur per luxe touringcar koers gezet richting het Belgische vliegveld Brussel-Charlerloi waar de selectie van Borger rond de klok van 7:00 uur in het vliegtuig zou stappen naar het Portugese Albufeira. Tijdens de busreis werden er de nodige kaartspelletjes gespeeld onder het genot van een hapje en een drankje en zat de stemming er al goed in. Na de vlucht arriveerde Borger rond de klok van 11:00 uur Portugese tijd in het hotel Auramar, waarna er tijd was om gezamenlijk te lunchen en om rust te pakken om zo weer wat energie te tanken. In de namiddag werd er onder de Portugese zon een strandwandeling gemaakt die leidde naar het oude centrum van Albufeira. Daar werd een terrasje gepakt en een drankje gedaan alvorens het diner op het programma stond. Na het diner dook de selectie het nachtleven in en belandde men in de Wild & Co. Een prachtig rockcafé waar een Engels bandje een prachtig optreden weggaf. Het was gezellig druk met meerdere voetbalteams, voornamelijk hoofdklassers die hadden gestreden om de Algarve Cup, maar het was toch echt Borger dat de absolute sfeermaker was tijdens deze avond. Het werd dan ook een zeer gezellige eerste avond, die tot in de nachtelijke uurtjes doorging.

Dag 2:
Bij de een stonden de ogen wat verder open dan de ander, maar na het vertier van de avond ervoor zat de selectie om 9:00 uur keurig aan de ontbijttafel. Na een goed ontbijt werd er koers gezet naar een klein stadionnetje waar Borger om half elf begon aan de training. De stramme spiertjes werden goed los gelopen, waarna er fanatiek getraind werd door de manschappen van trainer Arne Joling. Na dik anderhalf uur getraind te hebben was er de welverdiende lunch en volgden er in de middag gesprekken met de technische staf, waarbij er werd teruggeblikt op de eerste seizoenshelft en er ook een vooruitblik werd gericht op volgend seizoen. In de namiddag was het tijd voor de voetbalquiz, die in Rixt cafe gehouden werd. Het bleef lang gezellig alvorens Borger aan het diner ging in een van de weinige restaurants die nog open waren op deze zondag. Er werd genoten van de Portugese wijnen en specialiteiten en opnieuw bleef het nog lang gezellig.

Dag 3:
Een trainingskamp kan niet zonder wedstrijd dus vandaag mocht Borger een oefenwedstrijd spelen tegen NSVV uit Numansdorp. Eveneens een derdeklasser, al hadden ze een aanzienlijk grotere selectie mee dan Borger. De wedstrijd werd al in de ochtend gespeeld en NSVV oogde wat fitter en speelde ook wat beter dan Borger. Bij rust keek Borger dan ook al tegen een 3-0 achterstand aan, maar in de tweede helft wist het nog terug te komen tot 4-2. In de slotfase was de pijp echter leeg en volgden er nog twee treffers voor NSVV, dat daardoor met 6-2 zegevierde. In de middag waren er nog een aantal gesprekken en voor de rest werd er wat gezwommen en kaartjes gelegd. Na het diner bezocht Borger de Karaoke Bar, waar men zelf plaatjes aan kon vragen en deze dan werden afgespeeld. Het lukte Borger wederom om er een groot feest van te maken op deze laatste avond, wat ook tot in de late uurtjes werd voorgezet.

Dag 4:
De laatste dag stond voornamelijk in het teken van de terugreis, waarbij Borger na het ontbijt om 12 uur in de bus stapte richting het vliegveld van Faro. Na een goed verlopen vliegreis landde Borger rond de klok van 19 uur op Eindhoven Airport, waarna het per touringcar het laatste deel van deze reis aflegde. Om 22 uur stapte iedereen dan ook moe, maar zeer voldaan uit de bus in Borger en kon er geconcludeerd worden dat het opnieuw een zeer geslaagd trainingskamp was, waarmee Borger de basis heeft gelegd voor de tweede seizoenshelft. Die tweede seizoenshelft zal op 23 januari beginnen als Borger op bezoek gaat bij Veenhuizen.

De selectie van SV Borger op het strand van Albufeira...De selectie van SV Borger op het strand van Albufeira… (foto: Andries Middelbos)

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Kampioenen van de Kanaalstreek

Het moment dat de eerste kampioenen in het seniorenvoetbal bekend zijn, laat nog even ...

Ter Apel vindt Waterloo in Dedemsvaart

Na een mooi verlopen Protos Weering toernooi is FC Ter Apel ’96 uitgeschakeld in ...

Keepersdag JO8 t/m JO15 bij SC Stadskanaal

Op vrijdag 3 mei organiseert SC Stadskanaal een keepersdag voor talentvolle jeugdkeepers uit de ...