Gieterveen rolt vierdeklasser Schoonebeek op

GieterveenIn het Winter Wonderland van Emmen werd er op het sportpark van SC Angelslo een oefenwedstrijd tussen de eerste elftallen van Schoonebeek en Gieterveen gespeeld. Een krachtmeting tussen de nummer 9 van de vierde klasse D en de nummer 4 van de vijfde klasse F. Uiteindelijk werd het een duidelijke overwinning voor de ploeg uit de vijfde klasse en heeft Gieterveen goede zaken gedaan richting de herstart van de competitie.

Het moet gezegd worden: het was een oefenwedstrijd. De spelers van Schoonebeek hadden de avond ervoor een teamuitje gehad en de spelers van Gieterveen hadden een gezamenlijke verjaardag. Toch mocht het de pret niet drukken. De spelers van Gieterveen waren enthousiast om een wedstrijd te spelen en hielpen voorafgaand aan de wedstrijd mee om de lijnen op de onder het sneeuw bedekte kunstgras zichtbaar te maken.

Tegen de verhouding
In het begin van de wedstrijd leek het kwaliteitsverschil tussen een vierde- en een vijfdeklasser duidelijk zichtbaar. Vooral op het middenveld stond de formatie van trainer Wilbert Arends iet scherper te dekken. Beide ploegen probeerden van achteruit te voetballen, al werd Gieterveen in de opbouw wat meer belemmerd dan Schoonebeek. Dit leidde in het eerste half uur tot een aantal kansjes voor de spitsen van Schoonebeek. Echt grote kansen werden dit niet en daarom bleef de stand lang op 0-0 staan. Tot dat moment was het meest opvallend dat Schoonebeek in een tijdsbestek van drie minuten zeven keer een hoekschop mocht nemen. Dat juist Gieterveen op voorsprong kwam, was dan ook verrassend. Vanuit de counter stuurde Bart Caspers linksback Wilte Nijhuis diep en deze wist handig de keeper uit te spelen en de eerste goal van de middag te scoren. Niet veel later was het ook al 0-2. Het was wederom Caspers die vanuit de omschakeling De Vries diep stuurde. Slecht verdedigen hierbij zorgde ervoor dat Rideon de Vries alleen voor de keeper terecht kwam en deze schoot de bal handig over de keeper heen: 0-2.

Herstel Mentink
Schoonebeek was hierna een aantal keer dreigend. Vooral over de linkerzijde werd Johan Bos veelvuldig weggestuurd en had rechtsback Floris Mentink veel moeite om hem onder controle  houden. Het was ook via de linkerzijde dat de spits van Schoonebeek werd aangespeeld, knap weg draaide en over keeper Pruim heen schoot. Dit betekende de 1-2. Mentink en voorstopper Drent werden hierna extra op scherp gezet en besloten de voorwaartsen van Schoonebeek nog korter te dekken. Het korte dekken van Mentink leidde de volgende treffer in. Hij veroverde de bal op zijn directe tegenstander en startte de aanval via Caspers en De Vries, die de bal uiteindelijk langs de uitkomende keeper schoot: 1-3.

Score uitgebouwd
In de rust brachten beide teams een aantal nieuwe spelers in. Aan de kant van Gieterveen was het Maarten Mulder die de plaats van Niek Drent innam en kwam Jerremy Weerts in de ploeg voor Rideon de Vries. Ook de keeper werd gewisseld, Rutger Drent kwam in de ploeg voor Youri Pruim. De tweede helft was eigenlijk vanaf het begin af aan voor de groen-witten uit Gieterveen. De eerste kans was voor de ingevallen spits Weerts. Na een mooie aanval werd een voorzet van Van der Veen op de paal gewerkt door Weerts. Vijf minuten later was het dezelfde combinatie aan spelers, maar dan in een andere volgorde. Jorg Post stuurde Weerts in de diepte, die met een breedtepass ervoor zorgde dat Van der Veen makkelijk de 1-4 kon inschieten.

Uitgespeelde aanvallen
Bij de 1-5 werd Gieterveen enigszins geholpen door de thuisploeg. De nieuwe rechtsvoor Nijhuis stuurde Van der Veen diep, die ineens voorgaf. Zijn voorzet werd met een sliding over de keeper van Schoonebeek gewerkt. Dit zorgde voor de 1-5. De laatste drie doelpunten werden allen in goed uitgespeelde aanvallen afgewerkt door respectievelijk Weerts, Post en wederom Nijhuis.  Weerts werkte goed af na een aanval door het centrum, Post omspeelde zijn persoonlijke tegenstander en schoot inde korte hoek raak en Nijhuis scoorde zijn tweede goal nadat hij goed vrijgespeeld werd door De Vries. Er was nog één vrije kopkans voor de ingevallen spits van Schoonebeek, maar deze kopte over de goal van keeper Drent.

Geflatteerd
Uiteindelijk was de uitslag dus 1-8. Een duidelijke  overwinning, maar na het begin van de wedstrijd wellicht een geflatteerde uitslag. Wie de gehele wedstrijd heeft gezien, zag echter een team dat na een half uur het initiatief over nam en vrijwel elk duel won en hierdoor met duidelijke en terechte cijfers wist te winnen. De groen-witten gaan dus met een goed gevoel richting de eerste competitiewedstrijd in en tegen DOS’63, die volgende week zondag in Linde wordt gespeeld. IJs en weder dienende.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA wint op bezoek bij Wedde

Wedde en SETA oefenden zaterdag vriendschappelijk tegen elkaar, de ploeg uit Musselkanaal won uiteindelijk ...

GKC wint in extremis van Buinerveen

GKC wist in blessuretijd de overwinning veilig te stellen tegen Buinerveen.