Jordy Geerlings: “Ik geniet van de derbysfeer!”

stadskanaal_JPGEen ongekende luxe voor Jordy Geerlings: in de eerste wedstrijd van het huidige seizoen, tegen DVC ’59, maakte de voorstopper van SC Stadskanaal drie doelpunten voor zijn club. Een week later kreeg het sprookje van Geerlings een vervolg, toen hij in de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Musselkanaal zijn vierde van het seizoen maakte én de groenhemden versloeg: “Winnen in het hol van de leeuw is geweldig! En omdat ons dat lukte in ondertal en na een 1-0 achterstand werd de middag nog mooier.”

Puntverlies
Na de derby tegen Musselkanaal keerde Geerlings terug op aarde, want hij wacht nog steeds op zijn vijfde goal. En ook voor zijn team braken mindere tijden aan: “Na de winst tegen Gieten stonden we op negen punten uit drie wedstrijden. Maar daarna brak een periode aan waarin we enorm veel punten hebben laten liggen.” Wat heet, want de blauwhemden lieten in twaalf wedstrijden al 17 punten liggen. En dat terwijl veel mensen dachten dat de promovendus direct door zou stoten naar de tweede klasse. Geerlings ziet dat echter anders: “Ik weet dat wij van iedereen kunnen winnen en we hebben zeker ook de ambitie om nog een keer te promoveren, maar we hebben simpelweg te veel wedstrijden niet gewonnen.”

Wil om te winnen
Geerlings en de zijnen hoefden slechts één keer een nederlaag te incasseren. Wanneer we naar een verklaring voor het grote aantal remises vragen, dan kan de aanvoerder wel een aantal aspecten noemen, die voor verbetering vatbaar zijn: “Wij kunnen in deze competitie van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Dan komt het aan op instelling en werklust. Misschien komt het door de lage gemiddelde leeftijd van ons elftal, maar aan de absolute wil om voor de winst te gaan ontbreekt het nog wel eens.” En daarmee stipt de 28-jarige iets aan, waaraan het bij hem nooit schort: “Ik wil altijd en overal winnen. Zelfs wanneer ik een kaartspel speel met mijn oma, haha!”

Jordy Geerlings werpt zich voor een schot van Mark Bos...
Jordy Geerlings werpt zich voor een schot van Mark Bos…

Top drie
Over deze mentaliteit zal de gehele ploeg van Rick Slor moeten beschikken om het seizoen te laten slagen, denkt Geerlings, die sinds de afgelopen zomer bij de gemeente Stadskanaal werkt: “Met een beetje geluk én de goede instelling kunnen we een serie goede resultaten neerzetten. We hebben nu al zo vaak de paal of lat geraakt, dat heeft ons ook de nodige punten gekost. Wanneer we een plekje in de top drie veilig kunnen stellen hebben we het denk ik goed gedaan.” Maar stiekem kijkt de in Drouwenermond woonachtige verdediger verder: “Een periodetitel zou heel mooi zijn. En persoonlijk kijk ik ook altijd naar het aantal tegendoelpunten dat teams krijgen. Elke week bekijk ik even welke ploegen minder tegengoals hebben.”

Slor
Geerlings, die samen met broertje Royce een belangrijke rol speelt in de verdediging van Stadskanaal, heeft in Rick Slor een trainer die het klappen van de zweep op verdedigend vlak ook kent. De oud-prof van BV Veendam en FC Emmen maakte kort geleden bekend dat hij ook in het komende seizoen trainer zal zijn van de Knoalsters: “Dat is goed nieuws! Zowel voor de club als het team. Ik zie dat hij jonge spelers tot betere voetballers maakt.” Geerlings typeert zijn oefenmeester vervolgens als een positieve, rustige, maar wel gepassioneerde trainer. En bovenal een aardige kerel buiten het veld.

Derbysfeer
Zo zullen velen Geerlings ook typeren, hoewel ze ook wel de andere kant van de medaille zullen benoemen. Die van de ongekend fanatieke voorstopper die geniet van de soms opgefokte en agressieve sfeer die bij een wedstrijd tussen Stadskanaal en Musselkanaal hoort, maar die vooral ten koste van alles wil winnen en vooral: “Ja, ook de pot tegen de ‘groenen’. Die drie punten willen wij erbij hebben om ons doel te bereiken. Musselkanaal zal het gevoel hebben dat er zondag iets te halen valt. Aan ons om vanaf de eerste minuut te laten zien dat dat echt niet het geval is!”

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Chris Reijke: “SPW gaat zondag de periodetitel in de wacht slepen.”

Zondag staat de eerste periodetitel op het spel voor SPW, Chris Reijke geloofd er ...

Ricardo Vonk wil winnende treffers maken

In het begin van het seizoen viel er weinig te genieten voor de spelers, ...

Punt én wedstrijdbal voor Mihalj na kwartet goals

Halverwege de wedstrijd tussen NWVV en DKB zullen niet veel mensen nog iets hebben ...