Niek Tieben wil revanche op SC Stadskanaal

mskMet een zeer fraaie goal was Niek Tieben de man die namens Musselkanaal op 13 september de derby tegen SC Stadskanaal open brak. Maar ondanks dat de groenhemden een groot deel van de wedstrijd met een man meer speelden, wisten zij de punten niet in eigen huis te houden. Wanneer de doelpuntenmaker aan de vooravond van de return terugdenkt aan die bewuste middag, keert zijn kater terug: “Verliezen van een promovendus die ook nog eens met een man minder speelt? Dat is echt heel erg pijnlijk!”

Grip
En dus is er voor Tieben en de zijnen komende zondag maar één opdracht: winnen. De 22-jarige Tieben, die nu vijf seizoenen deel uitmaakt van de selectie van Musselkanaal heeft er een goed gevoel over: “Ik kan me niet heugen dat ik ooit verloren heb in Stadskanaal. Dit wil ik graag zo houden. Normaal gesproken zal het een duel van strijd en inzet zijn. En hierin zijn wij over het algemeen beter dan Stadskanaal.” Daarmee legt de aanvaller wel de vinger op de zere plek, want in september was dit absoluut niet het geval. “Na de 1-0 en rode kaart voor Rodney Romney raakten wij de grip op de wedstrijd geheel kwijt. Van onze kant was het gewoon te zwak, helemaal toen Stadskanaal een tandje bijschakelde.”

Energie
En daardoor stonden de groenhemden na twee wedstrijden nog met lege handen. Voor nieuwbakken trainer Bernd van Bolhuis zal dat ongetwijfeld een forse tegenvaller geweest zijn: “Maar in de wedstrijden hierna konden we het wel opbrengen om meer energie in ons spel te leggen. Hierdoor viel het balletje soms net wèl goed.” Het gevolg was een reeks van zeven wedstrijden waarin men ongeslagen bleef en oprukte in de stand van de derde klasse D. In deze fase bleek volgens de student Commerciële Economie ook dat Musselkanaal over een elftal beschikt dat heel lastig te verslaan is. Maar ook bleek opnieuw dat makkelijk winnen ook niet aan de middenmoter is besteed.

Doelpunten
“Het maken van doelpunten gaat ons al jaren moeilijk af. Aan kansen geen gebrek, maar wij missen gewoon een speler die er ieder seizoen twintig tegen de touwen jaagt. Hierdoor komen we al een paar seizoenen te kort om echt mee te doen om de bovenste plaatsen.” Volgens de man die zijn hele voetballeven bij Musselkanaal sleet, is er echter wel zicht op een meer prominente rol in de derde klasse onder leiding van Bernd van Bolhuis. De oefenmeester, die onlangs zijn dienstverband verlengde, heeft echter tijd nodig om zijn voetbalvisie tussen de oren van zijn spelers te krijgen.

Voetbalvisie
“Doordat we aan elkaar moesten wennen, is het eerste helft van het seizoen tegenvallend te noemen.” Tieben, die naast zijn studie werkzaam is als krediet-adviseur bij Auto Krediet Nederland in Culemborg, geeft aan erg blij te zijn met het aanblijven van zijn trainer: “Van Bolhuis heeft een duidelijke voetbalvisie. De visie van zijn voorganger Wilbert Arends was in de loop van de tijd verwaterd tot een soort van vechtvoetbal. Als liefhebber heb ik meer met de visie van Bernd.”

Verwachtingen
Wanneer we Tieben tot slot vragen wat zijn verwachtingen voor het lopende seizoen zijn, heeft hij een duidelijke doelstelling: “De periode van aan elkaar wennen moet nu voorbij zijn en wanneer we de visie van de trainer combineren met de energie die wij kunnen leveren, dan kan Musselkanaal heel ver komen. Mogelijk kunnen we dit seizoen al stunten met een periodetitel. Wanneer we de nacompetitie halen hebben we het heel goed gedaan. Overigens kijk ik nu al uit naar het het volgende seizoen. Ik houd zeker rekening met grote successen wanneer we langer met Van Bolhuis blijven werken!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hans Kamphuis is nog lang niet klaar bij TEVV

We schrijven medio 2007: TEVV daalt af naar de zesde klasse van het amateurvoetbal, ...

Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat ...