Gieterveen kent uitstekende middag bij DOS ’63

GieterveenGieterveen heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. Door zelf te winnen van DOS ’63 én het pak slaag dat koploper HOC in Emmerschans kreeg, is het weer een stukje spannender geworden in de strijd voor het kampioenschap. Na afloop kon niet anders geconcludeerd worden dan dat Gieterveen een dik verdiende overwinning boekte. Vanaf het eerste fluitsignaal werd DOS ’63 het voetbal onmogelijk gemaakt en het was wederom een gebrek aan scherpte voor de goal dat Gieterveen niet gelijk afstand nam van haar tegenstander.

Stuit en volley
DOS’ 63 probeerde in de beginfase nog wel van achteruit op te bouwen, maar door goed storend werk van de voorwaartsen leverde dit telkens balbezit voor de bezoekende ploeg op. Vooral Jorg Post was deze wedstrijd zijn directe tegenstander duidelijk de baas: hij opende dan ook de score. Een lange bal van Meering werd door de rechtsback van DOS’63 volledig verkeerd ingeschat. Er werd nog geroepen dat hij moest ‘oppassen voor de stuit’, maar toch stuiterde de bal over de verdediger heen. Jorg Post schatte de bal wel goed in en vanaf randje zestien volleerde hij de bal goed tegen het net. 

Kansenfestijn
In de hierop volgende fase kon Gieterveen al snel uitlopen, maar miste Van der Veen twee kopballen, tikte Jesse Nijhuis de bal net te ver voor zich uit en ging een halve omhaal van De Vries net over de goal. De grootste kans was echter voor rechtsbuiten Bakker. Na een mooie aanval speelde Caspers breed op Bakker, die in een leeg doel leek te kunnen inschieten. Hij werkte de bal echter net naast de goal, waardoor de voorsprong minimaal bleef. Aan de andere kant werd de thuisploeg amper gevaarlijk en hoefde keeper Pruim alleen op afstandsschoten en vrije ballen soms in actie te komen. Ondanks dat het krachtsverschil duidelijk zichtbaar was, werd er niet echt goed gespeeld. Er was veel onnodig balverlies op het gladde veld en veel passes kwamen niet goed aan. Hierdoor waren er periodes die zich vooral op het middenveld afspeelden.

Deksel op de neus
In de tweede helft probeerde DOS ’63 iets meer druk te zetten waardoor het centrale duo in de verdediging niet zo gemakkelijk meer aangespeeld kon worden. Dit kon de thuisploeg echter niet lang volhouden, waardoor de grootste kansen toch voor de goal van de withemden te zien waren. De eerste goede mogelijkheid was weer voor Van der Veen. Na goed terugleggen van De Vries kon de keeper redding brengen op een schot van Van der Veen. De Vries miste zelf ook een grote kans door een vrije schietmogelijkheid in de handen van de keeper te werken. DOS ’63 kreeg hierdoor een beetje hoop en kroop steeds meer uit haar schulp. Op het middenveld werden duels gewonnen en in de omschakeling werd het soms best dreigend. Uit zo’n moment kwam ook de 1-1. In eerste instantie leek back Wilte Nijhuis goed de voorzet te blokkeren, maar tot ieders verbazing had de verder goed fluitende leidsman een duwfout van Drent geconstateerd. De bal ging op de stip en werd strak in de kruising geschoten door Peter Tigelaar: 1-1.

Gat geslagen
Wonderbaarlijk genoeg ging het hierna ineens heel hard voor de bezoekers.. Er werden veel uitgespeelde kansen gecreëerd en DOS ’63 werd de bal snel ontfutseld. In een kort tijdsbestek liep Gieterveen uit naar duidelijke cijfers. Na een voorzet van Van der Veen kopte Caspers tegen de keeper aan. De rebound was voor Jorg Post die hiermee zijn tweede van de middag maakte: 1-2. Niet veel later was het ook al 1-3, toen een bal van Caspers op Bakker leek net te hard, maar met een sliding wist Bakker de bal nog net voor te geven op De Vries, die koppend zijn eerste van de middag maakte. In de minuten hierna kwamen Bert Kupers (terug van een blessure) en Lars Caspers (debutant in de eerste selectie) in het veld, waardoor Mentink van de rechtsback naar de rechtsbuiten positie schoof. 

In het slot
Het was Kupers die met zijn eerste balcontact de bal door de benen van de keeper schoot en na perfect breed leggen van Post kon Mentink de vijfde van de middag in een lege goal schieten. Een soortgelijk doelpunt leverde ook nog een goal voor de thuisploeg op. Buitenspelval werd omzeild, waardoor er twee spelers op keeper Pruim af kwamen. Na een simpel breedtepassje was de weg voor Peter Tigelaar vrij om de 2-5 binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Stefan van der Veen, die een afgeslagen voorzet vanaf de rand van het strafschopgebied in de lange hoek schoot. 

Spanning terug
HOC verloor dus punten waardoor Gieterveen inmiddels maar één verliespunt van koploper HOC af staat. Al met al, het was een mooie middag voor Gieterveen en de spanning is weer volledig terug in 5F!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like