Koploper HOC hard onderuit in Emmen

HOCHOC beleefde gistermiddag in Emmen een vervelende start van de tweede competitiehelft. Op bezoek bij EHS ’85 ging de koploper met maar liefst 7-2 onderuit, na een 2-0 ruststand. Dat achtervolger Gieterveen wél wist te winnen, maakte de middag voor de geel-zwarten waarschijnlijk extra zuur. De voorsprong van HOC is nog steeds vier punten, met één wedstrijd meer gespeeld.

Rakelings voorlangs
Op een goed bespeelbaar veld was vanaf minuut één duidelijk dat het geen saaie middag zou gaan worden. Zo mikte Elwin de Jong namens de thuisploeg na twee minuten voorlangs en was het vervolgens HOC-spits Sander Zikken die gevaarlijk kon worden. In de derde minuut mikte hij een bal op de lat en twee minuten later schoot hij een enorme kans rakelings voor het doel langs. Na een kwartier volgde opnieuw een grote kans voor de gasten, maar deze keer stuitten zij op keeper Mark Schepers van EHS ’85. Na iets meer dan twintig minuten was het andere kant raak voor de Emmenaren. Richard Fuhler wist een mooie steekbal op waarde te schatten en maakte de 1-0. Op slag van rust was het diezelfde Fuhler die de score verdubbelde, opnieuw na een goede pass, en zo was de ruststand 2-0.

Goed combinatievoetbal
Na de thee koos EHS ’85 een iets andere speelwijze, hetgeen gelijk kansen opleverde. In de vijftigste minuut leek men zelfs op 3-0 te komen, ware het niet dat deze goal werd afgekeurd. Een minuut later was het wel raak voor HOC. In de counter was het Richard Wiggers die de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot: 2-1. Hierna drongen de gasten verder aan om de gelijkmaker te kunnen forceren, maar was het EHS ’85 dat in de 55e minuut de marge weer op twee bracht. Dik tien minuten later stond het al 5-1 voor de thuisploeg, na twee doelpunten van Mark Linneman. HOC-spits Zikken wist na goed combinatievoetbal nog wel de 5-2 te scoren, maar in de laatste tien minuten kwam EHS nog twee keer tot scoren, onder andere via een strafschop, waarmee de eindstand op 7-2 werd bepaald.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen speelt gelijk tegen Eenrum

Gieterveen haalde het eerste punt van de competitie, maar gaf net als vorige week ...

Gieten wint van VAKO

Gieten won de thuiswedstrijd tegen VAKO en klom daardoor naar een plek in de ...