Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Krediet verspeeld?
Speelronde 19 begon dit weekeinde in het hoge noorden bij de plaatselijke FC. Waar de temperaturen afgelopen week in de provincie Groningen flink in de min schoten, zo liet Groningen de Euroborg net als vorige week ook weer flink in de kou staan. Pas na een uur spelen was er een opleving toen notabene de jeugdige invaller Oussama Idrissi een bal op doel schoot. Verder dan een 0-0 tegen NEC kwam de FC ook niet en dat was ronduit teleurstellend te noemen, na vorige week al een dikke nederlaag geleden te hebben tegen FC Utrecht. De vraag is dan ook hoeveel krediet trainer Erwin van de Looi nog heeft gezien het povere spel van Groningen en hij de motor maar niet aan de praat krijgt.

Puur kijkend naar de statistieken dan heeft van de Looi afgelopen twee seizoenen uitstekend gepresteerd, maar blijft de amusementswaarde achter bij de prestaties. Inmiddels zijn de contractonderhandelingen begonnen, maar wanneer dinsdag in Tilburg opnieuw een negatief resultaat volgt kan dit wel eens gevolgen hebben voor Van de Looi. De supporters van Groningen hebben inmiddels het vertrouwen verloren in de trainer en zullen de druk alleen maar vergroten op technisch directeur Hans Nijland, die voor een lastige keuze staat.

Zoete wraak
Zaterdag was het de beurt aan koploper Ajax, waar alle ogen gericht waren op het supertalent Riechedly Bazoer. Het moest vorige week een vreselijke middag in Den Haag geweest zijn voor de begaafde middenvelder, waar een paar zogenaamde voetbalsupporters apengeluiden naar zijn hoofd slingerden. Het knappe was dat hij zich geen enkel moment liet verleiden en deze zaterdag ook nog maar eens liet zien waarom hij zo’n groot talent is en op weg is naar een mooie toekomst. Dat uitgerekend hij binnen de minuut al scoorde was dan ook een mooie lange neus naar die zogenaamde supporters van Den Haag.

Het was genoeg voor de overwinning tegen Vitesse, waarmee Ajax opnieuw liet zien dat het lastig te verslaan is dit seizoen. Verder was er nog de revival van Heerenveen dat een dramatische eerste helft aflegde tegen Willem II. Foppe zal in de rust ongetwijfeld met een traantje hebben gezegd dat het, het hem echt wat deed wat blijkbaar de gevoelige snaar had geraakt bij de spelers die in tweede helft als een stoomwals over de bezoekers heen denderden en zo voor een 3-1 zege zorgden.

Pijnlijke middag
John van den Brom had als trainer nog nooit van Feyenoord gewonnen en eens moest de eerste keer zijn zei hij al lachend voor de camera’s. Dat het deze middag zou gebeuren en dat het zo makkelijk zou worden had hij echter ook niet verwacht. Feyenoord begon nog wel aardig en kwam met 0-1 voor, maar was daarna volledig het spoor bijster. Het elftal oogde als los zand en achterin was het een grote gatenkaas. En laat kaas en Alkmaar nou eens een goede combinatie zijn en dus werd het een heerlijke middag voor AZ. Met name voor Vincent Janssen, die zijn opleiding volgde bij de Rotterdammers maar niet goed genoeg werd bevonden. Giovanni Bronckhorst zal het met lede ogen hebben aangezien hoe de sterke spits de hele wedstrijd bleef zwoegen en strijden en belangrijk voor zijn elftal was in tegenstelling tot zijn eigen targetman Michiel Kramer. 

Dat de spits ook nog eens drie keer scoorde was dan ook een mooie beloning voor het harde werken.  Al had het ongelofelijke defensieve geklungel van Feyenoord er ook een groot aandeel in.  Zo werd het een pijnlijke middag voor Van Bronckhorst, die kon concluderen dat Feyenoord opnieuw een jaar zal moeten wachten voordat het weer mee kan doen om de titel. Die strijd zal gaan tussen Ajax en PSV, dat in eigen huis won van FC Twente. Een hard gelach voor Feyenoord en technisch directeur Martin van Geel, die  een aantal aankopen had gedaan voor dit seizoen, waardoor er goede hoop was dat Feyenoord dit seizoen eindelijk eens een serieuze gooi naar de titel kon doen. Die hoop is echter net als de sneeuw in Nederland voor de zon verdwenen.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: Voetballandschap

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Arie Weits. Over het overstappen van het ...

Martijn Folkers: “Weggegooid talent”

Het was een treffend interview, onlangs met Marnix Kolder in een recente editie van ...

Arie Weits: “Een uitstekende leerschool”

Hoe vaak zal een trainer het horen? ”Mijn zoon of dochter kan vanavond niet ...