Mark Wanders: kind aan huis bij EEC

EECHet is tot op heden een stroef seizoen voor EEC. De ploeg uit Ees bivakkeert aan de onderkant van de ranglijst in de vijfde klasse F, waar het in de voorgaande seizoenen nog respectievelijk derde en vierde eindigde. Ook spits Mark Wanders presteert nog niet zoals men van hem gewend is op sportpark ‘De Dillen’ en dus komt de derby tegen het laag geklasseerde Buinen als geroepen voor de blauw-witten. Een makkie zal het echter niet worden, denkt Wanders: “Buinen is altijd een stugge ploeg om tegen te voetballen, zeker in een derby.”

Niet realistisch
De nu 23-jarige Mark Wanders speelde in zijn jongste jeugdjaren, net als vele anderen uit Ees en omstreken, bij de buren in Borger. In de E-junioren maakte hij vervolgens de overstap naar EEC: “Ik speelde hier tot aan de B-junioren in de jeugd en door een gebrek aan een A-elftal maakte ik al vroeg de overstap naar de selectie, waar ik dus nog steeds met veel plezier speel.” Wanders maakte in de loop der jaren vele goals voor het eerste elftal, 76 in totaal, maar scoren voor een andere club is voorlopig niet aan de orde: “Mijn toekomst ligt gewoon bij EEC. Het is een gezellige, ambitieuze vereniging waar ik me kind aan huis voel en voetbal met mijn kameraden. Ik probeer wel het hoogst haalbare uit mijn voetbalcarrière te halen, maar ik vind een stap hogerop op dit moment niet realistisch.”

Mark Wanders (midden, met bal):
Mark Wanders (midden, met bal): mijn toekomst ligt bij EEC…

Kwaliteit ingeleverd
Een stap hogerop met EEC leek in de voorgaande seizoenen in de maak, maar helaas mocht dit niet zo zijn. En tijdens het lopende seizoen zal er binnen de gelederen ook niet over promotie worden gesproken, want gezien de huidige elfde plaats zit dit er niet in. Een verklaring voor de matige prestaties heeft de in Eesergroen woonachtige Wanders wel, en dit zal menig (kleine) amateurclub kunnen beamen: “We hebben ten opzichte van vorige jaren nogal wat kwaliteit ingeleverd en de selectie is ook aan de smalle kant.” Daarnaast ontbeerde de vijfdeklasser voor de winterstop ook het nodige geluk: “Het zat ons niet mee. We hebben veel blessures gehad en er waren veel wedstrijden waarin het kwartje niet de goede kant op viel. Hopelijk is dit de tweede seizoenshelft anders, zodat we nog wat plaatsen kunnen stijgen.”

Nieuwe trainer
Zoals eerder op deze website te lezen is geweest, is Harjo van der Valle aangesteld als nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Hij volgt Chiel Boeser op en gaat daarnaast, in overleg met de spelersgroep, ook zijn steentje bijdragen binnen de lijnen. Wanders is heel blij met de aanstelling van zijn nieuwe trainer: “Ik ken Harjo al van jongs af aan. Hij is iemand die bezeten is van het spelletje. Als voetballer vind ik hem een echte leider in het veld, met veel inzicht. Ik hoop dat hij ons als trainer/speler voetballend beter kan maken en weer richting de top van deze klasse kan brengen.”

Drie punten
Wanders, in het dagelijks leven werkzaam bij Zinger mechanisatie in Borger, heeft veel zin in de aankomende derby tegen Buinen: “Dit zijn de wedstrijden waar je naartoe leeft. Het is altijd leuk om een derby te spelen en de sfeer tijdens zo’n wedstrijd is altijd super!” Zijn ploeg heeft ook nog wat recht te zetten tegen de Buunders, want eerder dit seizoen werd het in Buinen slechts 1-1. In eigen huis moet er dus eigenlijk gewonnen worden, waarmee de voorsprong vergroot wordt tot negen punten. Het wordt echter niet gemakkelijk, zegt Wanders: “Buinen is een ploeg die zich altijd goed kan opladen voor een derby. Wij zullen dus scherp moeten beginnen en hier veel strijd tegenover zetten om de wedstrijd naar ons toe te kunnen trekken. Ik schat onszelf voetballend wel iets hoger in, dus ik ga voor drie punten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bram Poelman: “Verjongen is een must bij SPW”

Al jaren heeft SPW de wens om de stap naar de vierde klasse te ...

Ferdy Kuiper: “Een smalle selectie brak ons op”

Wellicht bent u al gewend aan de wekelijks terugkerende voorbeschouwingen van FC Kanaalstreek. Deze ...

Arjen Heidekamp: “Het eerste elftal moet meegroeien met de club”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...