Gieterveen met moeite langs GKC

gvn-gkcDe officiële speeltijd zat er al op toen Jerremy Weerts namens Gieterveen besloot van grote afstand een poging te wagen. Jeroen Keizer, die in de loop van de wedstrijd meerdere keren een sta in de weg bleek voor de groenhemden, ging nu echter gruwelijk in de fout. GKC, dat twee keer op voorsprong kwam, ging hierdoor alsnog onderuit. En dat had het, op basis van de geleverde arbeid, niet verdiend.

Onder druk
Gieterveen, dat als favoriet aan de burenruzie begon, speelde met name voor de thee een teleurstellende wedstrijd. Het combinatievoetbal dat de ploeg van Aryan Doldersum zo graag wil spelen, kwam niet uit de verf en dat was vooral de verdienste van de bezoekers uit Gasselte. Aan de hand van aanjager Willy Kral werden de gastheren onder druk gezet, waardoor Kevin Meering en Niek Drent veelvuldig de lange bal hanteerden. Toch was Jordi Bakker de eerste speler die iets van een doelpoging ondernam: zijn solo werd gestuit door de Gasselter defensie. GKC werd na tien minuten voor het eerst gevaarlijk via een hard schot van Richard Wieringh, die als wisselspeler begon, maar al vroeg in mocht vallen.

Kral en Bakker
Door de werklust van GKC en het slordige spel van Gieterveen hielden beide ploegen elkaar in balans. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf één keer het net te vinden: na twintig minuten spelen mocht Willy Kral de 0-1 binnen tikken. De ervaren speler werd uitstekend bediend door Danny Kolp, die na goed werk van Robbert Mensinga de assist mocht verzorgen. Na een half uur spelen had Kolp zelfs voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij ontbeerde de traptechniek om de bal over André van Dijken te plaatsen. In de slotfase van de eerste helft liet Gieterveen wat meer van zichzelf zien. Stefan van der Veen kreeg een kansje voordat Jordi Bakker beide ploegen in evenwicht bracht: voorbereidend werk van Jerremy Weerts werd omgezet in de 1-1 ruststand.

Willy Kral staat op het punt om de 0-1 te maken...
Willy Kral staat op het punt om de 0-1 te maken…

Mensinga en Van der Veen
In de tweede helft was Gieterveen de bovenliggende partij en was het wachten op de tweede treffer van de thuisploeg. Verrassend genoeg kwam deze er niet en nam GKC opnieuw de leiding. Danny Kolp ging in de zeventigste een avontuur aan, dat eindigde in een schot dat niet klem gepakt kon worden door Van Dijken. Robbert Mensinga stond op de juiste plaats om alweer zijn elfde van het seizoen te maken: 1-2. Gieterveen liet het er niet bij zitten en zette alles op alles om geen schade op te lopen in de strijd om het kampioenschap. De gelijkmaker kwam er enkele minuten na de treffer van Mensinga: voor clubtopscorer Stefan van der Veen was het een koud kunstje om de voorzet van Jorg Post tegen de touwen te werken.

Loon naar werken
Dit was het teken voor de thuisploeg om nog één keer alles op alles te zetten. Een aantal keren kwam het doelman Keizer echter tegen, maar in de absolute slotfase was het schot van Weerts de ervaren goalie dus te machtig. Daarmee gingen de Gasselters, die voor een punt waren gekomen op een schlemielige manier onderuit. Gieterveen boekte een belangrijke overwinning: samen met HOC (33 punten) en Eext (32 punten) zullen de groenhemden, die zelf 32 punten hebben, de komende maanden uit gaan maken wie rechtstreekse promotie naar de vierde klasse mag gaan vieren. Voor GKC, dat de vandaag geleverde strijdlust moet gaan combineren met het voetballend vermogen waarover de ploeg echt wel beschikt, is het hopen op een stunt in de derde periode.

Jeroen Keizer ligt verslagen op de grond na de 3-2...
Jeroen Keizer ligt verslagen op de grond na de 3-2…

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Supersub Oosting bezorgt Alteveer een punt

Het is het verhaal van het seizoen voor trainer René Nijgh: iedere week is ...

Buinerveen duwt buurman dieper in de zorgen

In de kelder van het amateurvoetbal stonden gistermiddag Buinen en Buinerveen tegenover elkaar. De ...