Eclatante overwinning voor Valthermond

logo_valthermondJe hebt van die dagen dat voor een trainer alles precies op zijn plaats valt. Inzet, tactiek, speldiscipline en goed voetbal gaan dan hand in hand. Valthermond coach Harris Huizingh beleefde afgelopen zondag in Roden zo’n middag. Vooraf was toch met enige spanning naar dit duel gekeken. Roden, de ploeg in vorm met zes zeges op een rij en koploper in de tweede periode, en Valthermond wat nogal wat personele zorgen kende. Door de afwezigheid van vaste krachten Theo Gennissen, Lars Baas en Stefan Arendsen nam een veredelde jeugdselectie plaats in de bus naar Roden.

Speldenprikjes
Door de personele wijzigingen liet Huizingh ook het vertrouwde spel met drie spitsen los en werd gekozen voor een variant met twee aanvallend ingestelde backs en drie mensen centraal. Na een kwartier spelen fluisterden de meegereisde Valthermond supporters elkaar al voorzichtig in het oor: “Wie binn’n gewoon beter,” bang op het hardop te zeggen, maar men sloeg wel de spijker op zijn kop. Onder aanvoering van de uitstekend spelende Maikel Platje en Alwin Braakman werd Roden op het sompige middenveld overklast, waarna in het vervolgstadium veelal Demy te Velde werd gezocht. De bezoekers deelden ook de eerste speldenprikjes uit. Doelman Rutger Beuzenberg redde met de voeten op een inzet van Te Velde en aanvoerder Braakman schoot voorlangs.

Valthermond mocht vijf keer vieren tegen Roden... (foto: Bennie Schlimbach)
Valthermond mocht vijf keer vieren tegen Roden… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Ban gebroken
Aan de andere kant had Valthermond geluk dat René de Vries, via de vingertoppen van Valthermond goalie Erwin Timmer, slechts de lat raakte. Vanaf het moment dat er 25 minuten op de klok stonden, had het publiek amper tijd om adem te halen. Eerst was het Gydo Buurman die de bezoekers op voorsprong schoot: Te Velde gaf de voorzet en nadat Jesper de Graaf en Dion van der Laan nog misten, was Buurman onverbiddelijk. Vanaf de aftrap dook namens Roden Robin van der Tuin alleen voor Timmer op. Timmer redde ten koste van een hoekschop. Een minuut later verdubbelde Valthermond de voorsprong.

Duel beslist
Opnieuw Te Velde was de bedenker van het geheel. Met een leep passje stuurde de aanvallende middenvelder Van der Laan weg. Die schudde Jos Darwinkel van zich af om vervolgens ook Beuzenberg kansloos te laten.Deze tussenstand was nog niet naar het thuisfront geappt of opnieuw Van der Tuin dook in kansrijke positie op. Nu schoot de Roder jongeling voorlangs. Drie minuten later was het duel eigenlijk al beslist. Alwin Braakman krulde een vrije trap prachtig over de muur in de korte hoek. Voor de pauze schoot Buurman, na een aanval via Stephan de Vries en Alwin Braakman nog eens naast.

Alwin Braakman na zijn rake vrije trap...
Alwin Braakman na zijn rake vrije trap…

Handen op elkaar
Na de thee uiteraard een Roden wat de bakens probeerde te verzetten. De ploeg van coach Harry Zwiers zette de bezoekers ook wel onder druk, maar echt verontrustend werd het nooit voor de Mondkers. Erwin Timmer handelde twee keer zeer bekwaam op inzetten van René de Vries, maar daarmee was de Roder koek eigenlijk wel op. Sterker nog, na zo’n twintig minuten nam Valthermond het heft weer in handen. Dion van der Laan kreeg de handen van het publiek nog eens op elkaar door er een prachtige omhaal uit te gooien. De 17-jarige had echter pech dat Beuzenberg de bal keurig uit de hoek tikte.

Alles klopte
Diezelfde Beuzenberg was in de slotfase nog wel twee keer kansloos op inzetten van Gydo Buurman. De sluipschutter stond eerst op de juiste plaats om een voorzet van Erwin Wardenburg af te ronden en in de slotminuut bleef Buurman koel na voorbereidend werk van opnieuw Te Velde. “Alles klopte vandaag,” glunderde Harris Huizingh na afloop: “Roden is toch de ploeg in vorm en wij misten nogal wat spelers, maar wij hebben echt ontzettend goed gespeeld. De uitslag zegt al genoeg, maar is ook niet geflatteerd. Al voordat wij scoorden waren we de betere ploeg.”

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys neemt punt mee uit Heiligerlee

Dankzij een uitblinkende goalie heeft Pekelder Boys een punt overgehouden aan het bezoek aan ...

Gasselternijveen zakt steeds verder weg

Ondanks dat Gasselternijveen de afgelopen zomer een gedaanteverandering onderging zullen de verstokte fans van ...