Pekelder Boys onderuit in doelpuntenfestijn

pekelder-boys1Pekelder Boys mocht in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gelijk aantreden tegen een titelkandidaat: SVZ. Thuis eindigde deze wedstrijd, na een rode kaart aan beide kanten in een verdiende overwinning voor de Zeijenaren en dus konden de Boven Pekelders zich opmaken voor een lastig middagje. In de eerste helft werd gelijk duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen. Dit leverde een open wedstrijd op met kansen aan beide kanten. De grootste kansen waren voor de rust voor de bezoekers.

Buitenkansje Vonk
Na een kleine tien minuten spelen kwam Pekelder Boys op voorsprong. Door goed door te jagen op de verdediging kwam de bal voor de voeten van Ricardo Vonk, die oog in oog met de Zeijer doelman wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1. Toch was de stand niet veel later weer gelijk en mochten de Pekelders van geluk spreken dat doelman Zuur niet hoefde in te rukken na het neerhalen van een doorgebroken speler. De doelman gleed uit en gelukkig voor de gasten zag de scheids dat geel en een strafschop de juiste beslissing was. De strafschop werd benut: 1-1.

Veerkrachtige boys
Na de gelijkmaker waren de Boys het even kwijt en sloeg SVZ genadeloos toe door ook de 2-1 binnen te knallen. Via via belandde de bal voor de voeten van Tepper die alleen voor Zuur beheerst binnenschoof. Pekelder Boys ging weer op jacht naar een goal en kroop uit haar schulp. De 2-2 kwam weliswaar ietwat uit de lucht vallen, maar was er niet minder mooi om. Een hoge voorzet bij de tweede paal werd knap binnen gekopt door aanvoerder Ronnie Meijer. De snelle en behendige linksbuiten van SVZ had gelijk hierna de 3-2 op zijn schoen, maar Zuur kon redding brengen. Vlak voor rust was het Pekelder Boys dat de leiding nam via Martin Schreuder na een perfecte steekpass van Ivanildo Eind: 2-3.

Verzet gebroken
Na rust was het gedaan met het verzet van Pekelder Boys want SVZ was deze helft op alle fronten de betere. De Boys kwamen geen moment meer in de wedstrijd en het wachten was op de gelijkmaker. Door de grote vechtlust bleef Pekelder boys het eerste kwartier na rust op de been maar was het wachten op de gelijkmaker. Verkeerd wegwerken achterin zorgde dat de 3-3 hard binnengeschoten kon worden. Nog geen twee minuten later lag ook de 4-3 al tegen de touwen want een voorzet op maat vanaf de linkerkant kon worden binnengelopen door de spits. Pekelder Boys kreeg nog een tweetal kleine kansen, maar de grootste kansen moest men toch echt aan SVZ schenken.

Compliment Hoiting
Kans op kans werd gemist en dat het maar 4-3 was te danken aan de spitsen die niet heel scherp waren. Toch viel de 5-3 en was de wedstrijd gespeeld. Zuur, die later wederom een overtreding maakte in het strafschopgebied, mocht zijn fout nog herstellen door de strafschop op 6-3 te keren, maar daar bleef het bij. Een al met al terechte nederlaag, maar op basis van vechtlust gaat Pekelder Boys de nodige punten nog wel verzamelen dit kalenderjaar. Grootste lichtpunt aan de Pekelder zijde was misschien het debuut voor de 15(!)-jarige Jan Hoiting, die negentig minuten als een kerel speelde en recht heeft op een groot compliment.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website