SJSNa de afgelasting van vorige week kon de ploeg van Loewi Piebes zich opmaken voor een treffen met SVM. De thuisploeg uit Marknesse beschikt over een uiterst fraai kunstgrasveld en dus was er geen reden om de hervatting van de competitie uit te stellen. SJS werkte zich drie slagen in de rondte, had lange tijd uitzicht op drie punten, maar strandde in het zich van de haven: 1-1.

Slordigheden
SJS begon voortvarend aan het duel. Het elftal zat er bovenop, won veel duels en wist een aantal keer dreigend te worden. Aangezien er toch nog wat slordigheden in het combinatiespel van SJS zaten, kwam men niet tot noemenswaardige kansen in de beginfase. SVM leek het rustig op zich af te laten komen en koos ervoor om bij balverovering snel de diepte te zoeken. De thuisploeg deed dit vaak te optimistisch waardoor de bal bij SJS-doelman van der Zande in de voeten kwam of buiten het speelveld belandde. SJS zou de gevaarlijkste ploeg blijken in de eerste helft.

Brutaal
Na ruim twintig minuten nam SJS brutaal de leiding. Een afgeslagen corner werd kiezelhard in de linkerbenedenhoek geschoten. Afzender: Bryan Boels. Kort daarop volgde het grootste wapenfeit van SVM. Spits Martin Peters speelde zich vrij, maar zag zijn inzet uitstekende worden gekeerd door van der Zande. Voor SJS kwam Simon Hidding net tekort om een voorzet van Steursma te promoveren en kwam Tom Timmer net niet goed uit in kansrijke positie. Een 1-0 voorsprong voor SJS bij rust.

Doelpuntmaker Bryan Boels wordt bejubeld...(foto's: Brigitte de Wijk)
Doelpuntmaker Bryan Boels wordt bejubeld…(foto’s: Brigitte de Wijk)

Onder druk
Na de pauze zou het een eentonig spelbeeld worden. SVM zette SJS meteen onder druk en zeker het eerste kwartier kwamen de gasten hier amper of niet onderuit. Het leverde geen hachelijke momenten op, maar de toon was gezet. Hoe langer de gelijkmaker uitbleef, des te meer ruimte gaven de gastheren weg. De wedstrijd lag zodoende volledig open. Hoewel de mogelijkheden om gevaarlijk te worden aanwezig waren, was SJS wederom erg slordig in de laatste fase. Twintig minuten voor tijd kroop SJS door het oog van de naald. Een lange trap van Richard Bijsterveld viel achter de verdediging van SJS. Boaz Mooiweer had hier rekening mee gehouden, schoof de bal langs Van der Zande, maar zag tot zijn ontzetting de bal voorlangs rollen.

Deksel op de neus
Hoewel het eindsignaal steeds dichterbij kwam, SJS zich met de minuut meer moest beroepen op kunst- en vliegwerk, werd het geloof in een driepunter steeds sterker. Helaas moesten de blauwhemden in de slotfase capituleren. Martin Peters werd één op één gezet met van der Zande en schoot beheerst binnen. Uiteraard is het zuur om in de slotfase een gelijkmaker te moeten slikken, maar eerlijk is eerlijk: SVM had recht op deze treffer. SJS speelde een goede wedstrijd voor het moraal, maar schiet in feite weinig tot niets op met een gelijkspel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

EEC ruikt de vierde klasse

Op sportpark ‘De Weergang’ trad de blauwwitte brigade van Chiel Boeser aan tegen concurrent ...

Titan bindt ook Weiteveense Boys aan de zegekar

Het in goede vorm verkerende Titan speelde gisteravond een inhaalwedstrijd uit de tweede periode. Op ...