Westerwolde revancheert zich tegen Eenrum

westerwoldeWesterwolde heeft zich op een prima manier gerevancheerd op de smadelijke nederlaag aan het begin van de competitie in en tegen Eenrum. De ploeg uit het Noord-Groningse had deze middag op sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde geen schijn van kans tegen de goed opererende thuisploeg. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een klinkende 6-1 overwinning voor de mannen van Loek Swarts op het scorebord. Met ieder twee doelpunten namen centrale verdediger Arjen Heidekamp en de spitsen Martin Boer en Bartel Geleijnse de productie voor Westerwolde voor hun rekening.

Goal en strafschop
Aanvankelijk was het voor beide ploegen enigszins aftasten. Echte doelrijpe kansen vielen er de eerste twintig minuten dan ook niet te noteren. Totdat Martin Smit van 25 minuten een prima schot losliet. De keeper van Eenrum kreeg de bal niet onder controle, waarna de gretig spelende Martin Boer de bal simpel kon intikken. Drie minuten later werd Bartel Geleijnse volgens de goed leidende scheidsrechter Janssen uit Klazienaveen-Noord op onreglementaire manier in het strafschopgebied onderuit gehaald.

Vroege beslissing
Aanvoerder Arjen Heidekamp belastte zich met het nemen van de strafschop en wist deze prima binnen te schieten. Met een droge knal verschalkte Bartel Geleijnse binnen veertig minuten spelen de keeper van Eenrum en vlak voor rust wist Martin Boer zijn tweede treffer van deze middag aan te tekenen. Met een comfortabele stand van 4-0 in het voordeel van Westerwolde gingen beide ploegen naar de thee.

Westerwolde was Eenrum op alle gebieden de baas... (foto's: Bé Eelsing)
Westerwolde was Eenrum op alle gebieden de baas… (foto’s: Bé Eelsing)

Minder aantrekkelijk
Na de rust een minder aantrekkelijke partij op de kunstgrasmat in Vlagtwedde. Westerwolde hoefde niet meer zo zeer en Eenrum was niet bij machte om het de verdediging van Westerwolde echt moeilijk te maken. Toch wisten zij, nadat eerst Arjen Heidekamp vanuit een corner met een prachtige kopbal voor Westerwolde had gescoord, keeper Henk Hebers te passeren. Tim Veenstra redde namens Eenrum met de 5-1 de eer. Het slotakkoord was voor Bartel Geleijnse. Door de bal simpel binnen te schuiven wist hij uiteindelijk de 6-1 overwinning voor Westerwolde op het scorebord te zetten.

Doelstelling
Kortom, Westerwolde is de tweede helft van de competitie op een prima manier begonnen. Door de zeven overwinningen en de drie gelijke spelen tot dusver bivakkeert het team uit Vlagtwedde met 24 punten op een keurige vijfde plaats in deze spannende competitie in de vierde klasse C. En het begint er zo langzamerhand naar uit te zien dat de doelstelling voor deze competitie, het zich handhaven in de vierde klasse, bereikt wordt. Maar wie weet zit er nog meer in het vat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen wint eenvoudig van hekkensluiter VIOS

Buinen kende zondag een makkelijke middag tegen VIOS en won met ruime cijfers.

Sneu verlies voor Musselkanaal

Dat Musselkanaal met lege handen terug zou keren uit Dalfsen hadden velen al ingecalculeerd. ...