Ricardo Vonk wil winnende treffers maken

pekelder-boys1In het begin van het seizoen viel er weinig te genieten voor de spelers, staf en supporters van Pekelder Boys. Sterker, na acht wedstrijden in de vierde klasse C stond de teller op slechts vier punten. Voor middenvelder Ricardo Vonk en zijn teamgenoten ging daarna de voetbalzon wel schijnen, want in de aanloop naar het aanbreken van de winterstop werden vier wedstrijden op rij gewonnen: “Sinds de wedstrijd tegen Bellingwolde zijn we anders gaan spelen en toen ging het ineens ook stukken beter.”

Wennen aan de trainer
Volgens Vonk was er gewoon wat tijd nodig om te wennen aan de werkwijze van de nieuwe trainer, Hiske de Vries: “Met een nieuwe trainer is het altijd afwachten wat zijn kijk op voetbal is. In het begin ging het niet makkelijk.” Zo pakten de rood-witten heel lang maar heel weinig punten, ook van normaal gesproken zwakkere ploegen werd niet gewonnen: “Uiteindelijk heeft Hiske met een andere opstelling en strijdplan laten zien hoe goed zijn kijk op het spelletje is. Hiske heeft lef om ons heel aanvallend voetbal te laten spelen.”

Lat ligt niet hoog
De 20-jarige Vonk is bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler bij Pekelder Boys: “Ik ben al voetballer begonnen bij de Boys, maar heb vanaf de C-junioren bij Noordster gespeeld. Nu ben ik weer terug in het rood-wit” De middenvelder, die voor de vierdeklasser het spel moet verdelen, is blij dat de gewenningsperiode met trainer De Vries voorbij is, maar legt de lat voor het huidige seizoen niet bijzonder hoog: “Handhaving is in eerste instantie ons doel. Als ons dat lukt, dan vind ik het seizoen al geslaagd.”

RV-
Ricardo Vonk namens Pekelder Boys in actie tegen Alteveer…

In de flow komen
De Pekelder straalt daarmee niet veel vertrouwen uit, iets dat mogelijk terug te leiden is naar de eerste wedstrijd na de winterstop: “Tegen SVZ konden we voor rust goed meekomen, maar na de thee waren zij echt een maatje te groot.” Het is dus zaak om weer in de ‘flow’ te komen zoals Pekelder Boys voor de winterstop wel lukte: “De winterstop kwam voor ons eigenlijk te vroeg, omdat we in een lekkere fase zaten. Toch hebben we ons tegen SVZ goed kunnen weren en we weten dat als dat lukt tegen andere tegenstanders dat de puntjes er wel komen!”

Fantastisch gevoel
En daar kan de medewerker van Blokker Stadskanaal zelf een groot aandeel in hebben, want met drie treffers hoeft hij maar twee spelers voor te laten gaan op de lijst van clubtopscorers: “Vooral mijn winnende treffer tegen Nieuw-Roden voelde super. Nieuw-Roden is een titelkandidaat en in die wedstrijd hebben we als team geknokt om een puntje te pakken. Dat we dan winnen én ik mag de winnende maken? Geweldig gevoel!” Dat gevoel zou Vonk komende zondag tegen Engelbert ook graag weer voelen: “We hebben Engelbert nog niet getroffen dit seizoen, dus het wordt afwachten wat ons te wachten staat. Maar op basis van onze ambitie om nog een paar plaatsen te stijgen, verwacht ik een kleine overwinning voor ons.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Mark Mulder: “Rust in de tent staat voorop”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Roy Breedveld: “SJS heeft niets te zoeken in de tweede klasse”

Afgelopen zaterdag speelde SJS tegen Appingedam: de Damsters wonnen met 1-2 en namen de ...

Bidjoy Ramcharan: “Scoren met Da Peppino!”

Bidjoy Ramcharan, spits van v.v. Gieterveen, moet zijn voetbalactiviteiten op een lager pitje zetten, ...