Hattrick Rick Hartman helpt SETA voorbij Nieuw Balinge

setaSETA is na de winterstop uitstekend begonnen, met een 3-1 overwinning op Nieuw Balinge. Grote man bij de Musselkanaalsters was Rick Hartman: hij scoorde drie keer vanaf de strafschopstip. De wedstrijd die vooraf in het teken stond van herdenking, na het overlijden van club-icoon Jan Vellinger, begon met een minuut stilte en uit respect droegen alle spelers van SETA rouwbanden.

Enig fortuin
Wellicht dat de spelers bij de start van de wedstrijd nog met de gedachten hierbij waren, want na één minuut was het al 0-1 voor de bezoekers. Een fout in de verdediging gaf Nieuw Balinge een niet te missen mogelijkheid en dus moesten de gastheren direct in de achtervolging. Wat volgde was een zeker niet hoogstaande wedstrijd, waarbij SETA wel duidelijk de betere was en ook een aantal behoorlijke kansen kreeg. Toch leek het gebrek aan stootkracht voorin de ploeg weer op te breken. Het missen van vier (potentiële) basisspelers, waarvan twee aanvallers, was merkbaar. Maar toch verdiende de ploeg van Wilbert Arends, de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk enkele minuten voor rust, toen een overtreding in het strafschopsgebied, werd beloont met een penalty. Rick Hartman mocht aanleggen en met enig fortuin ging de bal via de keeper en de paal er toch in 1-1.

Zelfverzekerder
Na de rust nam de thuisploeg het heft in handen en werd Nieuw Balinge ver terug gedrukt. Enkele kansen waren ook nu niet aan de ploeg besteed en zo bleef Nieuw Balinge in de wedstrijd en nam het initiatief uiteindelijk zelfs over. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Na een goede actie van Rick Hartman, die de zestien-meter in slalomde, ging de middenvelder bij de tweede tik onderuit. Nogmaals een penalty. Hartman ging weer achter de bal staan en schoot nu iets zelfverzekerder raak 2-1. Nieuw Balinge ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook kansen op, SETA had het hierbij ook moeilijk en het was lastig te bepalen welke kant de wedstrijd op zou gaan. De thuisploeg had ook nog wat mogelijkheden in de omschakeling.

Rick Hartman schiet zijn tweede treffer tegen de touwen (Foto: v.v. SETA)
Rick Hartman schiet zijn tweede treffer tegen de touwen (Foto: v.v. SETA)

Verzet gebroken
Na de 2e gele kaart voor Harry Hurink van Nieuw Balinge, overigens een zware beslissing van de scheidsrechter, was het grootste verzet van de gasten verbroken. Het wachten was op de mokerslag en die kwam er uiteindelijk weer vanaf de stip. Een forse tackel op de achterlijn in de 16 meter op Ricardo van der Werf, werd door de scheidsrechter beoordeeld als overtreding en zodoende mocht Rick Hartman aanleggen voor een hattrick vanaf de stip en ook bij de derde faalde hij niet: 3-1. Al met al een verdiende overwinning voor SETA en hiermee loopt Nieuw Balinge niet verder weg en houdt de ploeg de aansluiting met de middenmoot. Als ook de geblesseerde en geschorste spelers weer terug zijn, kan wellicht de weg naar boven toch een keer worden ingezet. Iets waar de ploeg al een half seizoen naar snakt. Aankomende zaterdag speelt SETA 1 de zware uitwedstrijd tegen koploper Sweel en kan er echt gekeken worden hoever het team is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint met ruime cijfers van Amicitia VMC

SPW boekte een ruime zege op Amicitia VMC en blijft voorlopig onverslaanbaar.

SJS boekt ruime overwinning op SVN ’69

Hoe vaak heeft men wel niet de term ‘onszelf niet beloond’ na een wedstrijd ...

Buinen wint “zes punten duel” van Tynaarlo

In Buinen stond afgelopen weekend de wedstrijd tegen concurrent Tynaarlo op het programma. Een ...