TEVV en FVC komen niet tot scoren

TEVVTEVV en het Leeuwarder FVC hielden elk een puntje over hun onderlinge duel. De wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0.  In deze eerste wedstrijd na de winterstop probeerden de Mondkers de laatste wedstrijd voor de winterstop (4-5 verlies tegen sc Joure) te doen vergeten. De ploeg van trainer Hans Kamphuis ging direct volop in de aanval. Achtereenvolgens Ayhan Bas en Frank Schijff misten met hun schoten rakelings het doel van FVC. De Friese ploeg schrok toen wakker en langzamerhand werd het heft overgenomen.

In evenwicht
TEVV-doelman Wim Kok en zijn verdediging moesten alle zeilen bijzetten om de voormalige hoofdklasser van scoren af te houden. De Leeuwarder spits Rick van Loon was heel dichtbij de openingstreffer, maar Wim Kok wist met een reflex te redden. Even later moest laatste man Nick Kroeze met een sliding erger voorkomen. Toch deed TEVV niet onder voor FVC, die voor de competitie als één van de kanshebbers voor de titel in deze eerste klasse F werd getipt. Wederom was het Frank Schijff, de nummer tien van TEVV, die tot twee keer toe dicht bij een goal was. Maar de eerste keer kreeg hij de bal niet goed op het hoofd en de tweede kans miste hij door te verzuimen naar de grond te koppen. Nu verdween de bal ver over het vijandelijke doel.

Sterk uit de startblokken
Na de thee waren het weer de Mondkers die goed uit startblokken kwamen, echter niet met het gewenste resultaat. Vrij voor het doel miste Ayhan Bas jammerlijk door veel te hoog te richten. Ook een prachtige uithaal van Frank Schijff van zo’n dertig meter kon de FVC doelman niet verschalken. De ploeg van trainer Arno Hoekstra kreeg weer wat moed en de Friezen kwamen er soms ook gevaarlijk uit. Vooral spits Rick van Loon was een ware plaag, maar de Mondker verdediging bleef overeind. TEVV-spits Jan Jaap Wever werkte erg hard, maar kon het doel ook niet vinden.

Strafschopclaim
Een kwartier voor het einde van de speeltijd leekt dit te veranderen, want een splijtende pass van Jeremy Gall zette Wever vrij voor doel. Maar op het moment dat de aanvaller wilde uithalen, werd hem de weg versperd. Een ieder verwachtte een strafschop, maar scheidsrechter Ten Horn zag dat er niet in. In de slotfase had de ploeg uit Tweede Exloërmond toch nog een engeltje op de schouder. Het was inmiddels de negentigste minuut en uit een scrimmage haalde TEVV-doelman Wim Kok, in eendrachtige samenwerking met zijn  verdediging, de bal tot twee keer toe van de lijn. Een overwinning voor de Friezen zou ook te veel van het goede geweest zijn, waarop de arbiter besloot het duel met de beginstand te beëindigen.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW na rust overlopen door Wedde

SPW wilde afgelopen zondag tegen titelkandidaat Wedde een goed vervolg geven aan de voorgaande wedstrijden, ...

Titan verslaat Ruinen in de beker

Titan heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker door een overwinning ...