Kampioenschap definitief onhaalbaar voor Stadskanaal

stadskanaal_JPGVoor Stadskanaal stond de inhaalwedstrijd tegen Raptim op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Raptim tien punten voor op de blauwhemden. Mocht Stadskanaal nog een kleine kans willen maken op de titel, moest er dus gewonnen worden. Dit lukte echter niet doordat de beginstand ook de eindstand was in een desondanks enerverende wedstrijd: 0-0.

Oppermachtige flankspelers
De wedstrijd ging voor beide ploegen gelijk op. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Toch kwam de meeste dreiging wel van Stadskanaal. Sten Vos en Jeffrey Bakker hadden weinig moeite met hun directe tegenstanders. Toch zat vaak een Raptim-been dwars om de aanval een goed vervolg te geven. Achterin gaf Stadskanaal weinig weg, A-junior Melvin Rogaar verving de geschorste Denny Feiken en deed dit met verve. De grootste kans voor rust was van Ron Lohuis die de bal vanaf zestien meter maar net naast schoot. Een minuut voor rust kreeg Stadskanaal nog een domper te verwerken, Pascal Kok werd duizelig en werd in de rust vervangen door Rodney Romney.

Op de helft van Raptim
De tweede helft was voor de toeschouwers die de ijzige wind trotseerden een stuk leuker om te kijken. Waar in de eerste helft de wedstrijd veel op middenveld afspeelde, speelde het de tweede helft meer en meer af voor het doel van Raptim. Romney zorgde voor redelijk wat dreiging en voetballend liep het een stuk beter bij Stadskanaal. Bakker speelde nu meer vanaf links en kwam een aantal keren dreigend naar binnen. Na iets meer dan een uur spelen bracht trainer Rick Slor Bidjoy Ramcharan voor Lohuis. Deze wissel zorgde voor nog meer druk op de redelijk solide verdediging van de ploeg uit Coevorden. Toch had Stadskanaal steeds wat pech in de afwerking en schoten van Rotman en Romney gingen naast.

De uitblinkers bij Stadskanaal: Hidding en Bakker... (foto: Stoffer Bakker)
De uitblinkers bij Stadskanaal: Hidding en Bakker… (foto: Stoffer Bakker)

Beste van de middag
De sterk spelende Bakker liet nog even een bekende handelsmerk van hem zien, tegenstander het bos insturen, naar binnen trekken en uithalen. Echter ging zijn schot ook net naast. Als laatste troef bracht Slor tien minuten voor tijd nog Yordi Saman in voor de moegestreden Vos. Deze wissel leek voor een beslissing te zorgen: nadat Bakker opnieuw naar binnen ging en oog had voor Saman die vrij stond op rechts. Saman bracht de bal in het strafschopgebied voor de voeten de beste speler van de middag: Hidde-Jan Hidding. Maar ook zijn schot ging net naast.

Periodetitel
Ook Raptim kreeg de laatste tien minuten nog twee honderd procent kansen, alleen vonden de uitstekend keepende Royce Geerlings op hun weg, die twee keer met een katachtige reflex de bal naast het doel tikte. Uiteindelijk leek de bal er deze middag niet in te gaan en floot de scheidsrechter na 92 minuten af. Raptim kan het meeste leven met deze uitslag, want de de ploeg uit Coevorden heeft alleen Gieten nog als concurrent voor de titel wat twee verliespunten meer heeft. Voor Stadskanaal betekent dit gelijkspel definitief afhaken voor de titel. Voor de blauwhemden is het behalen van een (vervangende) periode nu de belangrijkste doelstelling voor de rest van de competitie.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen start tweede periode met winst

Gieterveen heeft na de periodewinst van vorige week ook goede zaken gedaan in het ...

Gieterveen is Gasselternijveen opnieuw de baas in derby

Gieterveen won opnieuw de derby van Gasselternijveen en hoefde weer geen tegentreffer te incasseren.

Tiental SPW strijdend ten onder tegen Westerwolde

Westerwolde versloeg een strijdend SPW, dat lange tijd met tien man moest spelen.