Kwaliteit geeft de doorslag: opnieuw nederlaag voor SJS

SJSSJS heeft geen punten overgehouden aan de tweede wedstrijd na de winterstop. Afgelopen zaterdag kwam runner-up TONEGO naar Stadskanaal. De ploeg had SJS in Luttelgeest nog getrakteerd op een 5-0 nederlaag. Deze middag ging het een stuk moeilijker voor de rood-witten, maar ze stapten toch als winnaar van het veld: 1-2.

Over het hoofd gezien
Voorafgaande aan het duel wist SJS waar het aan toe was: een beweeglijk en gemakkelijk voetballende tegenstander. De blauwhemden hadden zich voorgenomen de strijd aan te gaan door veel duels te creëren en gokken op de spaarzame mogelijkheden die zich hieruit zouden doen voortkomen. De gasten hadden hierdoor meer balbezit, maar dat was prima voor SJS. De organisatie stond goed, terwijl TONEGO in de eindfase vaak de verkeerde keuzes maakte. De teleurstelling was dan ook groot toen Marthyn van der Zande de jagende Joep Henselmans over het hoofd zag en niet meer kon voorkomen dat de aanvaller de openingstreffer liet aantekenen.

Verre uittrappen
Tegelijkertijd stond Van der Zande regelmatig aan de start van dreigende situaties. Gesteund door de wind in de rug kwamen zijn uittrappen ver op de helft van de tegenstander terecht. Doordat de bal af en toe een rare wending nam, was het moeilijk verdedigen voor TONEGO. Hiervan wist Simon Hidding te profiteren. Toen de bal achter de defensie viel, was Hidding er als de kippen bij om de gelijkmaker, en zijn eerste treffer in het blauw, binnen te schieten. Beide ploegen hadden met een voorsprong de kleedkamer kunnen opzoeken, maar Tuinhof en Henselmans vonden Van der Zande op hun pad. Echter, de grootste kans was voor Kay Rijkens. Een identieke kans aan die van Hidding was niet aan de middenvelder besteed. Oog in oog met de TONEGO-goalie schoot Rijkens tegen de keeper aan.

De gelijkmaker van Simon Hidding wordt gevierd... (foto's: Brigitte de Wijk)
De gelijkmaker van Simon Hidding wordt gevierd… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Goal en paal
Na de rust was er sprake van hetzelfde spelbeeld. TONEGO maakte het spel en SJS probeerde het door middel van lange, diepe ballen. Dit was overigens een stuk lastiger met wind tegen. De rood-witten schroefden het tempo meer op en na een kwartier brak een fase aan waarin TONEGO de wedstrijd had kunnen beslissen. Want nadat Joep Henselmans zijn team naar een nieuwe voorsprong schoot, raakte TONEGO daarna ook nog de paal. Het was een periode waarin SJS de weg kwijt was, maar uiteindelijk wel enigszins in leven bleef. Toen een kwartier voor tijd de marge nog steeds één treffer was, brak het ‘Knoalster kwartiertje’ aan.

Piepen en kraken
De thuisploeg dacht niet meer na over de speelwijze gedurende de wedstrijd, maar joeg TONEGO overal op en stuurde meerdere spelers naar voren. Het piepte en kraakte wel, maar de bal viel helaas niet de goede kant op. Al met al gaf kwaliteit deze middag de doorslag, maar SJS kan wederom terugkijken op een wedstrijd waarin het door middel van veel strijd uitzicht had op een goed resultaat. Toch zal dit snel moeten worden omgezet in punten, want de situatie is nog steeds erg zorgelijk en een overwinning is hard nodig om weer wat aansluiting te krijgen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oefenzege voor Gasselternijveen

Gasselternijveen heeft de oefenwedstrijd tegen mede-vijfdeklasser BNC omgezet in een klinkende overwinning: 4-1. Voor ...

Beschamende nederlaag Borger bij laagvlieger SC Angelslo

Borger leed een dure nederlaag tegen Angelslo en zal voorlopig een pas op de ...