Mussel wint niet van negen Wildervankers

Mussel.jpgMussel speelde een belangrijke wedstrijd in de strijd om de tweede periodetitel tegen Wildervank. In de eerste onderlinge ontmoeting eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en in deze wedstrijd trok de SV zelfs helemaal aan het kortste eind. Dat was zeer teleurstellend, want Mussel had in de slotfase twee (!) spelers meer dan de thuisploeg. Desondanks was het niet Mussel, maar Wildervank dat de winnende maakte: 2-1.

Eerste gevaar
In de beginfase ging de wedstrijd aardig op en neer. Wel was het Wildervank dat de grotere kansen kreeg. De gastheren wisten dan ook als eerste een schot op doel te lossen, wat overigens een makkelijke prooi was van keeper Patrieck Poker. Even daarna werd ook de SV gevaarlijk via Lars Hemmes. Zijn kopbal had geen kracht meer na een prima aanval via de rechterkant. Nog binnen de tien minuten volgenden er twee kansen voor Wildervank. Met name de tweede kans had er zeker in gemoeten. Het was Patrieck Poker die met een uitstekende reflex op de doellijn Wildervank van het scoren afhield.

Onzorgvuldig
Na een kwartier spelen Mocht Rolf Smidt aanleggen voor een vrije trap. Deze belande bij Lars Hemmes die de bal neerlegde voor Niels Teuben. Deze schoot vervolgens de bal hard over. Na iets minder dan een half uur spelen was het opnieuw Niels Teuben die bijna het net wist te vinden. Een directe vrije trap werd hard ingeschoten, maar de keeper pareerde zijn inzet met een corner als gevolg. Drie minuten later had Wildervank de openingsgoal moeten maken. Oog in oog met de keeper wilde de spits (zo leek) de bal breedleggen, terwijl er niemand mee was gelopen. Wildervank had zo al een paar grote kansen gehad, maar ging daar zeer onzorgvuldig mee om.

Controle
Naar mate de eerste helft vorderde, begon Mussel iets meer controle te krijgen op de wedstrijd. Mussel begon iets meer te creeren maar wist het doel niet te vinden via opnieuw Niels Teuben en Erwin Wijnholds. Vlak voor rust kreeg Wildervank nog één kans. Een schot belandde op de paal en via de rug van Poker rolde de bal net langs het doel. Hier kwam Mussel heel goed weg. Ook vanuit de corner die daaruit voortkwam kreeg Wildervank een kopkans. Deze ging ruim voorlangs. In de slotseconden de rust had Lars Hemmes een grote kans op de openingsgoal. De bal kwam van de linkerkant voor, maar Lars kwam een teenlengte tekort.

Voorsprong
Vlak na de rust bleek de defensie van de SV weer niet goed te staan. Wildervank kon opnieuw alleen op de keeper af komen, maar ook deze keer wisten ze een grote kans niet te verzilveren. Na iets meer dan een uur spelen was het Mussel dat op voorsprong kwam. Na een vrije trap van de goedspelend Niels Teuben liet de keeper de bal los. Lars Hemmes was er als de kippen bij en schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Even later kwam Mussel bijna op een 0-2 voorsprong door een identieke situatie. Wim Wubs nam deze keer de vrije bal en ook nu liet de keeper weer los. Na een korte scrimmage floot de scheidsrechter af en kende de verdedigende team een vrije bal toe. In de tegenaanval lag het achterin open bij de SV en deze keer wist Wilvervank wel te profiteren oog in oog met de keeper: 1-1.

Rode kaarten
Na zeventig minuten moest Wildervank met tien man verder nadat een speler twee keer geel kreeg. Omdat Mussel met een man meer op het veld stond probeerden de gasten de druk op te voeren om nog een goal te maken. Invaller Richard Wubs was dichtbij met zijn hoofd. Tien minuten voor het einde kreeg Wildervank opnieuw een rode kaart na twee keer geel. Mussel had nu twee man meer op het veld en ging vol op de aanval spelen. Een paar kleine kansjes was het gevolg, maar echt dichtbij een goal kwam Mussel niet.

Slordig
Mussel begon steeds slordiger te spelen en gaf nog een grote kans weg. Invaller Robert Boels leverde de bal zomaar in bij de tegenstander, die zo door kon lopen naar de goal. Mussel had het geluk dat Wildervank de hele wedstrijd niet heel scherp was voorin. In de negentigste minuut was het opnieuw Wildervank dat zo door konden lopen en met negen man wisten ze nu wel de 2-1 binnen te schieten. Een handvol minuten blessuretijd restte voor Mussel nog om er minimaal een gelijkspel van te maken. Schoten van Rick Breedveld, Nick Uil en Richard Wubs leverden geen goal op. Ook een goede aanval via Roy Breedveld en Erwin Wijnholds leverde niks op. Voor Mussel uiteindelijk dus een zeer teleurstellende middag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 verliest nipt van Weiteveense Boys

De Treffer '16 kon net geen resultaat eruit slepen tegen Weiteveense Boys.

Valthermond laat karrevracht aan kansen liggen tegen Pesse maar wint wel

Valthermond mistte veel kansen tegen Pesse, maar won uiteindelijk wel al was de score ...

SETA tankt vertrouwen richting derby

Afgelopen zaterdag mocht het eerste van v.v. SETA aantreden voor de tweede thuiswedstrijd op rij. ...