Pekelder Boys laat mooie kans liggen

pekelder-boys1Pekelder Boys trad in de tweede wedstrijd na de winterstop aan tegen, Engelbert, subtopper in de vierde klasse C. Beide ploegen hadden elkaar nog niet getroffen dit seizoen en dus was het voor beide ploegen aftasten over een resultaat. Voor de manschappen van Hiske de Vries was het zaak om snel het ritme van voor de onderbreking te hervinden, om op die manier goede zaken te doen in de strijd om de tweede periodetitel én de strijd om een paar plaatsje in de algehele stand klimmen.

Goede start
Pekelder Boys begon voortvarend aan de wedstrijd, want al na twee minuten stond er 0-1 op het scorebord. Goed doordrukken van Ivanildo Eind zorgde ervoor dat diezelfde Eind oog in oog kwam met de doelman. In eerste instantie kon de doelman nog redding brengen op zijn schot, maar de kopbal in de rebound van Martin Schreuder was hem te machtig. Dat een goede start in een wedstrijd niet altijd een garantie is voor het spelen van een goede wedstrijd zou later blijken, want het was allemaal te gezapig vandaag.

Start krijgt geen vervolg
Engelbert kreeg hierdoor ook ietwat meer de overhand, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Toch viel vlak voor de rust wel de gelijkmaker. Niet goed wegwerken achterin leverde een voorzet op richting de vrijstaande spits, voor wie het een koud kunstje bleek en hard binnenschoot. Vlak voor rust mocht Zuur nog twee keer redding brengen en had Martin Schreuder na een goeie aanval nog een kans op de 1-2, maar hier bleef het bij voor rust.

Niet genieten
Na rust viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. Net als in de eerste helft zat het er op één of andere manier niet in bij beide ploegen vandaag. Eén grote kans was er voor beide ploegen na rust, maar daarmee hield het wel op. Martin Schreuder had de 1-2 op de schoen namens Pekelder Boys, maar zijn kanonskogel teisterde slechts de lat. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 1-1 gelijkspel en dat was dan wel de juiste afspiegeling. Aangezien de concurrentie in de tweede periode punten liet liggen was dit gelijke spel extra balen, want de Pekelders lieten het na om de koppositie over te nemen.