EEC kan net niet stunten tegen koploper Eext

EECDe wedstrijd in de vijfde klasse F tussen EEC en Eext ging gelijk op en leek een wedstrijd te zijn die geen winnaar kreeg. Toch bleken de bezoekers, die volop meedoen in de race om het kampioenschap uiteindelijk het verschil: 0-1. Voor EEC lijkt de hoogst haalbare positie de negende plaats te zijn. Momenteel staan de Eesenaren op een elfde plaats.

Inzakkend EEC
Eext wilde van achteruit opbouwen, maar dit kwam niet echt uit de verf. Zo gauw de middenvelders van Eext werden ingespeeld zaten de EEC’ers er kort op waardoor de gasten moeite hadden de gevaarlijke spitsen te bereiken. EEC speelde de eerste helft met de wind tegen en liet zich wat inzakken zodat Eext het spel mocht maken.
Doordat EEC weinig weg gaf waren de kansen voor Eext schaars. Het gevaar van de gasten kwam voornamelijk voort uit schoten vanuit de tweede lijn en uit corners die mede door toedoen van de wind voor enige onrust zorgden. Keeper Lubbers stond echter steeds op de juiste plek. EEC kwam regelmatig over de middellijn, maar voor het Eexter doel strandden de goede bedoelingen al snel.

Hinken op twee gedachten
De tweede helft waren de teams nog steeds aan elkaar gewaagd. Alleen had EEC nu de wind flink mee. Hierdoor had Eext meer moeite om naar voren te spelen en kon EEC wat verder doorschuiven. De Eesenaren hinkten daarbij op twee gedachten waardoor de afstanden tussen de linies groter werden. Naarmate de tweede helft vorderde had dit tot gevolg dat de Eexter spitsen meer in het spel voor kwamen. Er ontstonden ook wat kansen voor Eext, maar de beide topscorers van de 5e klasse F misten vandaag de scherpte. Toch was het Eext dat na bijna een uur spelen op voorsprong kon komen nadat er even werd getwijfeld achterin bij Eec waarna de rechterspits wist te profiteren.

Schroom weg
EEC gooide vervolgens de schroom van zich af en zette meer druk door nog vroeger de opbouw van de gasten te verstoren. Mark Wanders kreeg hierna twee grote kansen op de 1-1. Een schot voor open doel ging jammerlijk naast. Een bekeken kopbal in de verre hoek stuiterde via de binnenkant paal terug in het veld. Meer gevaar ontstond er via de ingebrachte Bas Eisses. Het dichtstbij was hij nog met een schot die net over de deklat scheerde. EEC nam meer risico’s achterin en Eext kreeg daardoor nog twee dotten van kansen op de bevrijdende 0-2, maar het bleef bij de ene goal die uiteindelijk genoeg was voor de overwinning. EEC had wellicht een puntje verdiend zeker op basis van de tomeloze inzet. Maar de nieuwe koploper van 5F bleek net iets slagvaardiger deze middag. Voor EEC waren de druiven wederom zuur door weer nipt te verliezen.