Geslaagde kick-off voor ‘Vrienden van SV Borger’

borgerDe Vrienden van SV Borger, een initiatief waarbij ‘Vrienden van SV Borger’ een jaarlijks bedrag betalen van 50 euro dat ten goede komt aan de club. In ruil daarvoor krijgen de vrienden een naambordje op een schitterend ‘Vrienden van SV Borger’-bord dat een prominente plaats inneemt in de voetbalkantine van SV Borger. Het is de stichting al snel gelukt om dit bord volledig te vullen en dat geeft maar eens aan hoe betrokken de mensen bij de club zijn. Daarnaast organiseert de stichting eenmaal een activiteit als dank voor deze donaties aan de club.

Vrijdag 5 februari was hiervan de kick-off en dit was meteen een hele geslaagde avond dankzij de Voetbalquizmasters en vooral dankzij FC Groningen directeur Hans Nijland, die met prachtige verhalen over zijn FC de lachers op zijn hand kreeg. Na een introductiewoordje van de ‘Vrienden van SV Borger’-commissie was het de beurt aan de Voetbalquizmasters die aftrapten met de eerste helft van hun quiz. Groepen van willekeurige vijftallen streefden tegen elkaar voor de hoofdprijs, die bestond uit vijf kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen. Een fotoronde met daarop Zwolle- en Groningen-spelers, regionale vragen en nog wat algemene vragen maakten het tot een pittige quiz, waarbij als vooraf geziene favorieten het deze avond lastiger hadden dan verwacht. De ‘Boeren uut Borger’ en fervent aanhangers van de FC namen de koppositie in na de eerste ronde.

Nijland
Hans Nijland vermaakt de ‘Vrienden van SV Borger’…

Hierna was het de beurt aan de heer Nijland, die als een bevlogen man hartstochtelijk vertelde over zijn passie FC Groningen en hoe het allemaal reilde en zeilde binnen de club. Zo ging hij in op de nieuwe trainer die er komend seizoen moet komen en hoeveel namen hiervoor de revue passeerden zoals Streppel, Verbeek, Lukkien, maar een definitieve aanstelling zou nog enkele weken in beslag nemen. Zo werden interessante verhalen over de club zelf, zoals de jeugdopleiding en organisatie afgewisseld met prachtige anekdotes over de transfer van Suarez, hoe Nijland voorzitter was geworden en het trainingskamp met cultheld Martin Drent. Het werd een boeiend, interessant en humoristisch betoog dat anderhalf uur lang door een passievolle directeur van FC Groningen verteld werd en beloond werd met een ovationeel applaus.

Na het prachtige verhaal van directeur Nijland werd de quiz vervolgd met de tweede helft. Er volgde een audio ronde met voetbalclubliederen en nog wat algemene vragen, maar de koppositie van de ‘Boeren uut’ Borger kwam nooit meer in gevaar. Zij gingen er dan ook met de winst vandoor en wonnen de vrijkaarten voor FC Groningen, waarbij het leuke was dat de heren zelf allemaal al een seizoenskaart hadden van de FC. Na afloop van de quiz werd er nog even nagepraat onder het genot van een hapje en drankje en konden de vrienden van SV Borger terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA en Harm Bolk verlengen samenwerking

Harm Bolk is ook in het seizoen 2021/2022 de hoofdtrainer van SETA.

Voorbeschouwing 8 & 9 maart

Indien de vooruitzichten voor het weer dit weekend uitkomen, dan zal het met temperaturen ...

SC Stadskanaal periodekampioen!!

Na zeven overwinningen en een gelijkspel mag SC Stadskanaal zich periodekampioen noemen! De mannen van ...