René Nijgh: “De meeste dromen zijn bedrog”

Onlangs is bekend geworden dat ik na drie seizoenen trainer te zijn geweest van v.v. Alteveer zal vertrekken. Vanaf volgend seizoen staat mijn collega-trainer Rik Udema voor de groep in Alteveer. Toen het nieuws bekend werd waren velen verrast. Juist in het beste seizoen tot nu toe is besloten om niet met elkaar verder te gaan. Voor mij was het absoluut geen verrassing. Blanco ben ik het gesprek met het bestuur in gegaan. Toen mij werd verteld dat een aantal spelers graag na drie jaar eens een andere trainer voor de groep willen zien, was de kogel snel door de kerk. Een trainer moet in mijn ogen namelijk de steun van de gehele spelersgroep hebben. Wat mij betreft ‘no hard feelings’.

Als speler was ik vaak zelf ook redelijk snel op een trainer uitgekeken. Dus ik snap het volkomen. En dit is waarschijnlijk ook het juiste moment. We presteren maximaal. Meer dan dit gaat het niet worden denk ik. Ik ben realist en weet dat we boven onze stand leven. Dat doen we nu al veertien wedstrijden. Dus waarom niet nog even twaalf wedstrijden volhouden? Wanneer dat lukt kan het zomaar zijn dat ik ergens in juni op een platte kar op de Beumeesweg te bewonderen ben. Zover is het nog niet, maar ik geloof dat het kan. Alteveer in de derde klasse! Dat zou toch wat zijn? Als ik dat voor het seizoen had geroepen was ik voor gek verklaard.

Maar nu we al zo lang bovenin mee doen hoor je steeds meer mensen over ons ploegje praten. Nee, het is allemaal niet zo oogstrelend wat we laten zien. Maar win er maar eens van. Potverdikke, Alteveer naar de derde klasse. De kans dat FC Oss in de Champions League Real Madrid uitschakelt is groter. Mensen vertellen me nu al dat we niks in de derde klasse te zoeken hebben. Nou en? Moeten we dan maar zorgen dat we niet promoveren? Natuurlijk niet! Je moet als voetballer het hoogste nastreven. En als het inderdaad gaat lukken dan is dat ‘probleem’ van latere zorg.

We hebben nog een lange weg te gaan. Er zitten voor ons geen ‘makkies’ tussen. HFC ’15, SVZ en Nieuw Roden zijn sowieso betere ploegen, maar wij hebben al een periodetitel en zij helemaal niks. Wij voelen geen druk. Zij moeten, wij moeten niks. We gaan hoe dan ook om promotie spelen. En laten we nu net een ploegje hebben die zich prima kan opladen voor een allesbeslissend potje. Ik wil gewoon promoveren met deze groep! Na twee moeizame seizoenen valt tot nu toe alles ineens op z’n plaats. Laat andere mensen het maar geluk of toeval noemen:  “I don’t give a shit!”

Ik weet waar we toe in staat zijn. En ja, het zou zomaar kunnen dat de klad erin komt en we nog weinig punten gaan pakken. Maar nogmaals, wij hebben een periodetitel op zak en spelen hoe dan ook nog om het toetje. En hoewel we een ploeg hebben met meer dorst dan honger weet ik dat mijn jongens dat toetje gretig zullen opvreten. ‘Tring, tring’, de wekker gaat. Ik moet aan het werk. Wat een heerlijke droom. Jammer dat die klotenwekker gaat. Net op het moment dat ik met een fles bier in m’n hand op de boerenkar sta te hossen. De meeste dromen zijn bedrog, maar… we gaan het zien.

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Peter Kroezenga: “Eerlijke Jan”

De afgelopen weken lagen diverse scheidsrechters weer flink onder vuur door een aantal discutabele ...

Peter Kroezenga: “Het spandoek”

Keeper zijn, het is moeilijker dan je zult denken. Vaak wordt gezegd dat mensen ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Feyenoord is momenteel de trotse koploper in de Eredivisie. Langzaam druppelen de geluiden dan ...