Borger snijdt zichzelf in de vinger

borgerBorger heeft zich op bezoek bij CVSC lelijk in de eigen vingers gesneden. Na een ruststand van 0-0 kwam het in de loop van de tweede helft op een 2-0 achterstand. Borger knokte zich weer terug tot 2-2 en leek met een punt naar huis te kunnen gaan. In de slotminuut klungelde de defensie echter opzichtig bij een lange bal en konden de Coevordenaren dankbaar profiteren en alsnog de drie punten bijschrijven.

Terugkeer Spelten
Na een aantal afgelastingen en wekenlang kwakkelweer kon er deze zaterdag eindelijk weer eens afgetrapt worden. Borger moest op bezoek bij CSVC in Coevorden dat in punten gelijk stond. Trainer Arne Joling had deze middag een uitgedunde selectie door schorsingen en blessures, waardoor er  een aantal wijzingen en verschuivingen nodig waren om tot de basisopstelling te komen. Een welkome opsteker was de terugkeer van Jeffrey Spelten, die na een half jaar blessureleed weer zijn opwachting mocht  maken.

Vingertoppen
Veel maakte het allemaal niet uit, want Borger startte goed op de knollentuin van CSVC. Op de erg hobbelige grasmat, waren de eerste kansen voor de bezoekers. Zo verscheen Ronald Bulthuis alleen voor doelman Rogier Assen, maar die kon nog net met zijn vingertoppen redding brengen. Ook Gert Jakobs was dichtbij een doelpunt, maar wederom bracht doelman Assen redding. Na het eerste kwartier kwam ook de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en dat leverde ook kansen op. De voorwaartsen van de ploeg uit Coevorden waren echter ook niet bij machte om doelman Stefan Viel te passeren. 

Doorgebroken speler
Na een klein half uurtje spelen kwam de thuisploeg heel goed weg toen de doorgebroken Bulthuis onreglementair onderuit werd getrokken. De jonge scheidsrechter Pleiter durfde het blijkbaar zo vroeg in de wedstrijd niet aan om een rode kaart te trekken en schotelde Herrald Benjamins slechts de gele kaart voor. Hierna kreeg Jeffrey Spelten nog een goede kans op de openingstreffer. De aanvaller zag zijn schot echter met een goede reflex door doelman Assen tot corner verwerkt worden. Zo kwamen beide teams na een gelijkopgaande eerste helft niet tot scoren.

Achterstand
Gesteund door de wind in de rug startte CSVC beter aan de tweede helft. Dat leidde ook tot meer druk op de defensie van Borger, dat het lastiger kreeg. Doelman Viel redde echter een paar keer knap, maar moest na een dik uur spelen toch capituleren. Uit een ingooi wist spits Marco Cremer de 1-0 binnen te schieten.  Even later kwam Borger goed weg toen de bal op de stip had kunnen gaan, maar Pleiter zag het voorval over het hoofd. De 2-0 volgde echter wel vrij vlot en kwam voort uit een hoekschop. De indraaiende bal werd niet goed weggewerkt, waarna Benjamins kon binnen schieten. 

Veerkracht
Daarmee zou de wedstrijd gespeeld kunnen zijn, maar Borger produceerde snel de aansluitingstreffer.
Een hoge bal van Spelten werd volledig gemist door de defensie van CSVC, maar niet door Bulthuis die bal beheerst binnen schoot. Borger voelde dat er meer te halen viel en kwam een aantal minuten later dan ook langszij. Luuk Kenter ging na een goede actie alleen op doelman Assen af en zag de mee opgekomen Patrick Tiesing niet over het hoofd. Voor invaller Tiesing was het dan ook een koud kunstje om de bal in het lege doel te prikken.

Deksel op de neus
Het bleek echter niet voldoende, want in de slotminuut werd een lange bal totaal verkeerd ingeschat door de defensie van Borger, waarna Kenan Dzananovic vrije doortocht had richting het doel. Dzananovic bleek niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Dylan Huizing, die de bal in het lege doel kon tikken.  Het bleek meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd en zo waren de druiven wel heel erg zuur voor Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde wint van SPW en verliest van FC Ter Apel ’96

Westerwolde won donderdagavond van SPW, maar moest zondag het onderspit delven tegen FC Ter ...