GKC wint van onmachtig EEC

G-EGKC heeft de derby tegen EEC in eigen huis winnend afgesloten. De thuisploeg had het betere van het spel en leidde bij rust verdiend met 3-1. In de tweede helft besliste GKC na een kwartier spelen de wedstrijd, nadat het net als bij de 2-1 het doelpunt in de schoot geworpen kreeg. Een slotoffensiefje van EEC leverde nog de 4-2 op, maar in gevaar kwam de zege van GKC nooit meer.

Door Ronald Bulthuis

Verre uittrappen
EEC stuntte vorig week nog bijna tegen kampioenskandidaat Eext en kon daarom met enig vertrouwen uitkijken naar de confrontatie met GKC, dat op haar beurt vertrouwen kon tanken uit de 7-1 overwinning op Buinen. GKC mocht van EEC het spel maken deze middag en loerde voornamelijk op de counter, met vooral de lange trap van doelman Jasper Lubbers als wapen. De tactiek leek in de eerste tien minuten te werken, want de bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong via Mark Wanders. De aanvaller troefde na een lange bal van Lubbers de verdedigers van GKC af en schoof de bal beheerst binnen. Daarmee had EEC precies wat het wilde, maar de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen. Het probeerde op te bouwen, hield de bezoekers onder druk en had al vrij vlot de gelijkmaker te pakken.

Het doel van EEC wordt onder vuur genomen…

Flater Lubbers
Nadat Lubbers eerst nog handelend moest optreden bij een schot vanuit de tweede lijn, werd hij enkele minuten later kansloos gelaten door Robbert Mensinga. De linksbuiten knalde op zeer fraaie wijze raak. Ondanks de gelijkmaker had GKC het moeilijk om door het hechte blok van EEC te geraken en kansen te creëren. Het kwam wel op voorsprong al mocht het daar doelman Lubbers voor bedanken, die een houdbaar schot van Danny Kolp door zijn handen liet glippen. Enkele minuten later werd de marge vergroot door Willy Kral, die het meest alert was bij een hoekschop. De ervaren spits was er het snelste bij en kon van dichtbij binnen tikken.

Flater Rietveld
Direct na rust kreeg GKC twee behoorlijke mogelijkheden om de wedstrijd snel in het slot te gooien. De mee opgekomen Harald Keur zag zijn schot echter net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen en ook Mensinga kon Lubbers niet verschalken. Namens EEC kreeg Durk Vos nog een mogelijkheid, maar zijn kopbal miste kracht om het doelman Jeroen Keizer echt lastig te maken. Kansen werden er in de tweede helft maar spaarzaam gecreëerd en het was wederom EEC dat GKC in het zadel hielp. Verdediger Bart Rietveld leidde met een veel te korte terugspeelbal de 4-1 in, waarbij Kolp het gegeven presentje dankbaar afrondde.

Slotoffensief(je)
Daarmee leek de wedstrijd definitief beslist en dat was ook te zien in het verder spelverloop, waarbij de wedstrijd langzaam dood bloedde. In de laatste tien minuten perste EEC er toch nog een slotoffensiefje uit en dat leidde enkele minuten voor tijd tot de 4-2 van Rietveld, die een vrije trap van Luuk Hofman binnen knikte. Als een minuut later de treffer van Vos ook nog eens was goedgekeurd dan had het wellicht nog even hectisch kunnen worden. De spits van EEC scoorde echter uit buitenspelsituatie en dus werd de eindstand uiteindelijk op 4-2 bepaald.