Alteveer laat dure punten liggen

alteveerAlteveer is er niet in geslaagd om de drie punten in Alteveer te houden. Tegen een hard werkend BATO werd terecht verloren. De eerste helft verzuimde Alteveer het duel snel te beslissen. Zo werd onder meer een goal van Roy de Wijk om onduidelijke redenen afgekeurd. Alteveer haakt door deze nederlaag voorlopig af in de strijd om het kampioenschap.

Weinig kansen
Voor de thee kwam Alteveer wel op voorsprong: Can Altunay reageerde attent op een rebound en schoot de Alteveerders op 1-0. Alteveer bleef dreigender zonder tot echte kansen te komen. BATO wist ook nauwelijks iets te creëren, maar kwam desondanks op gelijke hoogte. De Alteveer-verdediging verzuimde vroegtijdig in te grijpen met een vrije trap tegen tot gevolg. Deze vrije trap werd onhoudbaar achter doelman Sander van Duuren geschoten.

Geen kansen
Dat Alteveer met een gelijke stand de kleedkamer in ging was zuur. Vriend en vijand waren het er wel over eens dat de goal van Roy de Wijk een zuivere goal was en dat afkeuren derhalve onterecht was. In de tweede helft kwam BATO snel op 1-2. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal voor buitenspel en keurde de treffer goed. Alteveer moest op jacht naar een doelpunt, maar wist nauwelijks iets te creëren. Hoewel Alteveer de druk in de slotfase opvoerde, hielden de Winschoters eenvoudig stand. Volgende week gaat Alteveer op bezoek bij Pekelder Boys.