Beloning blijft uit voor Westerwolde

westerwoldeOp een koud en nat sportpark ‘De Verbetering’ in Hoogkerk verloor Westerwolde van koploper HFC ’15. Voorafgaand aan de wedstrijd was de uitgangspositie duidelijk: zou Westerwolde de wedstrijd winnen, dan zou het de tegenstander tot op één punt naderen. Bij verlies zou de achterstand oplopen tot zeven punten. Dit laatste gebeurde dus in een voor het publiek koude, ongezellige entourage op een speelveld dat op afstand meer weg had van een gerooid aardappelveld dan een modern kunstgrasveld.

Initiatief bij thuisploeg
Eén en ander neemt niet weg dat de thuisploeg deze middag op prima wijze uit de startblokken ging. In het begin van de wedstrijd creëerden ze behoorlijk veel kansen. Hierbij dient aangetekend te worden dat men de wind hierbij enigszins in de rug had. Al na twee minuten resulteerde dit in de openingstreffer. Een corner werd op prima wijze door Marten Wobbes binnen geknikt. De verdediging van Westerwolde stond erbij en keek er naar. Was het begin van de wedstrijd dus voor HFC ’15, langzamerhand kregen de Vlagtwedders meer grip op de wedstrijd. In echte doelkansen resulteerde dit nog niet. Een aantal fraaie kansen voor HFC ’15 werden door hun voorwaartsen om zeep geholpen of door keeper Henk Hebers onschadelijk gemaakt, zodat scheidsrechter Caglak na 45 minuten bij een stand van 1-0 voor de rust kon fluiten.

Het doel van Westerwolde ligt onder vuur... (foto's: Bé Eelsing)
Het doel van Westerwolde ligt onder vuur… (foto’s: Bé Eelsing)

Geen beloning
In de tweede helft een beter Westerwolde. Middels opportunistisch aanvalsspel wist men de verdediging van HFC ’15 behoorlijk onder druk te zetten. Mede door prima keeperswerk van de sluitpost van de Hoogkerkers wist de thuisploeg echter stand te houden. Goede kansen van onder andere Frank Riks (afstandsschot en schuiver) en Martin Boer (twee kopballen) kregen niet die beloning die de ploeg qua inzet en aanvallende bedoelingen wel verdiend had. Maar zoals dat wel eens vaker gaat, liep ook nu de aanvallende ploeg tegen een vlijmscherpe counter aan. De verdediging werd op snelheid geklopt en aanvoerder Johan Honebeek gooide de wedstrijd met een harde schuiver in het slot: 2-0. Niet lang daarna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en vierde koploper HFC ’15 deze voor hen belangrijke overwinning.