Pekelder Boys terug bij af

pekelder-boys1Pekelder Boys trad afgelopen zondag aan tegen Meeden. De hekkensluiter, die getraind word door Jos de Vrieze, had voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Pekelders nog maar vier punten behaald. Uitgerekend drie daarvan had men afgesnoept van de Pekelders. Van onderschatting mocht dan ook geen sprake zijn bij de thuisploeg. Helemaal aangezien Pekelder Boys na de winterstop in twee wedstrijden slechts één punt wist te verzamelen. Onderschatting of niet, Meeden verraste de mannen van Hiske de Vries voor de tweede keer dit seizoen.

Loeren
Pekelder Boys nam vanaf minuut één het initiatief door vroegtijdig druk te zetten en de ploeg terug te drukken op eigen helft. Meeden vond dit prima want de ploeg was gekomen om met man en macht te verdedigen en te wachten op een fout van Pekelder Boys om zo hopelijk te kunnen scoren. Al na een minuut spelen waren er mogelijkheden om te scoren. Een foutje achterin werd bijna afgestraft door Martin Schreuder, maar doelman Arnold Kruizinga was alert. Het wachten op een fout van de Pekelders duurde voor Meeden niet lang, want na tien minuten mocht Rik van Dijk alleen op Zuur af en oog in oog met de doelman faalde hij niet en zo hadden de gasten hun gewenste doelpunt binnen en kon de ploeg zich weer richten op het verdedigen.

vs Meeden
Rik van Dijk (11) schiet Meeden naar de winst… (foto: Menterwolde.info)

Slimheid
Met de juist getoonde instelling en inzet lukte het Meeden met kunst en vliegwerk om de nul vast te houden voor de rust. Al werd een doelpunt van Martin Schreuder eerst door de scheidsrechter goedgekeurd en op aangeven van de clubgrensrechter alsnog afgekeurd. Pekelder Boys miste de juiste scherpte en geluk, maar misschien ook de slimheid om een doelpunt te maken. 

Wegtikken
In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer, want er was maar één ploeg die aan het voetballen was, althans probeerde. Meeden stond met man en macht op de rand van het eigen  strafschopgebied en parkeerde als het ware de bus. Bij de kansen die de Pekelders kregen, ontbrak het aan de juiste keuzes of werd er te gehaast geschoten. Al met al tikte de klok langzaam verder en werd het spel slordiger en slordiger, de lijn was eruit en het werd steeds onrustiger. 

Naar beneden
Dit zorgde bij Meeden voor een groeiend vertrouwen. Zou er opnieuw een resultaat worden geboekt tegen Pekelder Boys? De thuisploeg kon nog wel uren door voetballen op de manier waarop men acteerde, maar een doelpunt zou er niet gaan vallen. Hierdoor is de ploeg weer terug bij af is en moet het weer naar beneden kijken in plaats van omhoog. De kans op het winnen van de tweede periode is verkeken en alle onderste ploegen wisten te winnen. Al met al een heel slecht weekend voor de rood-witte brigade van Hiske de Vries, maar misschien voor zijn ploeg komt de derby van volgende week tegen Alteveer wel op het juiste moment.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like