Veerkrachtig Onstwedder Boys pakt punt

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft zaterdagmiddag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Amicitia VMC uit Groningen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 2-0 voor de gasten, maar dankzij twee treffers van Chris Strockmeijer werd de eindstand 2-2. Gezien het speelbeeld was de puntendeling terecht.

Meedere kansen
Al na twee minuten spelen kreeg Onstwedder Boys een goede mogelijkheid: Gerben Meems kon uit een vrije trap van dichtbij de bal op het doel koppen, maar keeper Mark Timmer van Amicitia bracht redding. Na een kwartier spelen wist Timmer een inzet van Rutgert Tipker uit de hoek te plukken en even later reageerde de keeper goed op een inzet van Peter Orsel. Na 25 minuten spelen kwam Amicitia op voorsprong. Een vrije trap werd door de geheel vrijstaande Jelmer Preenen van dichtbij binnengekopt: 0-1.

Kopbal
Een snelle aanval over links van Amicitia bracht vervolgens Daniël Beerlings in stelling, maar zijn inzet ging over het doel van Onstwedder Boys. Vijf minuten voor rust was het opnieuw Tipker die op het doel van Amicitia schoot. Timmer reageerde opnieuw prima en bracht redding. Vlak voor rust kopte Chris Strockmeijer uit een corner van Elmar Bijl net naast.

Chris Strockmeijer maakte beide Onstwedder goals...  (foto's: Bé Sterenborg)
Chris Strockmeijer maakte beide Onstwedder goals… (foto’s: Bé Sterenborg)

Strafschop
In de tweede helft was het Onstwedder Boys dat veelvuldig de aanval zocht. De Boys faalden echter in de afwerking en in de meeste gevallen was Timmer het eindstation. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd een fraaie aanval van de ploeg uit Groningen door verdediger Stephan Arkema naast gekopt. Een overtreding van Nick Wagenaar binnen de 16-meter op de snelle Cees Jan Diepeveen leverde een strafschop op voor Amicitia. Deze werd vervolgens door Otto Mekel benut: 2-0

Veerkracht
Onstweddder Boys kreeg in het laatste kwartier nog mogelijkheden om de spanning terug te brengen. Gerko Scheper raakte de lat en Jelle de Vries schoot van dichtbij de bal recht in de handen van keeper Timmer. Vlak voor tijd scoorde Chris Strockmeijer toch nog de 1-2. Hij wist bij de tweede paal een voorzet van dichtbij in het doel te schieten. In de extra tijd reageerde Strockmeijer vervolgens goed op een iets te korte terugspeelbal van de Groningers. Mark Timmer wilde de bal wegschieten, maar schoot de bal tegen Strockmeijer aan, die vervolgens de bal eenvoudig in het doel kon tikken. Dit betekende de 2-2 eindstand.