Goede gevoel SJS niet omgezet in resultaten

SJS

Iedere week zorgt een blik op de ranglijst voor grotere zorgen bij SJS. Inmiddels is de achterstand op de veilige tiende plaats is opgelopen tot tien punten, terwijl alle ploegen vlak boven SJS ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Gezien de wedstrijden van de afgelopen twee weken overheerste het goede gevoel voorafgaande aan het duel met SVN ’69. Na afloop maakte dit gevoel al snel plaats voor teleurstelling: de gasten uit Nijeveen trokken met 1-2 aan het langste eind.

Aftastend
Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. Uiteraard wilde beide teams niet tegen een snelle tegentreffer aanlopen. SVN ’69 had wel een licht overwicht, aangezien het simpelweg makkelijker voetbalde dan SJS. Doordat beide organisaties goed stonden, vielen er weinig kansen te noteren. Dat de openingstreffer van SVN ’69 vanuit een individuele bevlieging tot stand kwam, was dan ook niet zo verwonderlijk. Op ongeveer 25 meter van de goal nam Ramon Oldeman de bal op de slof en het speeltuig viel over doelman Marthyn van der Zande in het doel. Een mooie goal, maar voor SJS betekende het dat het in de achtervolging moest. Zoals gezegd, SJS had moeite om er voetballend uit te komen en koos veelal de lange bal. De verdediging van de ploeg uit Nijeveen had hier weinig moeite mee en zocht met een voorsprong de kleedkamer op.

0
Rick Steursma redde de eer voor SJS… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Noodlot
In de tweede helft probeerde SJS wel iets meer te voetballen, maar het bleef een moeizaam verhaal. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de tegenstoot en een kans kwam er voor de gasten. Lucas Bijker vond Van der Zande op zijn weg en hierdoor bleef SJS in de wedstrijd. Het had zelfs nog mooier kunnen worden toen invaller Jasper Nomden een voorzet van Rick Steursma binnenschoot. Helaas wist de middenvelder deze grote kans niet om te zetten in een goal en sloeg even later het noodlot toe. Op onbegrijpelijke wijze werd een buiteling van Ramon Oldeman omgezet in een strafschop. Routinier Anton Bijker liet zijn ervaring gelden en schoot koeltjes binnen. Kort daarop kwam SJS terug in de wedstrijd. Ook deze keer een strafschop die erg veel vraagtekens opriep. Rick Steursma bracht de marge terug tot één treffer, maar in het restant hielden de rood-witten stand.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA hard onderuit tegen NKVV

Het was niet eens de grootste nederlaag van SETA in het huidige seizoen, maar ...

HOC debuteert met winst in vierde klasse

Gistermiddag was de officiële aftrap voor HOC in de vierde klasse een feit. En de mannen van ...

Moeilijk scorend Buinen verliest van Eext

Buinen verloor afgelopen weekend voor de derde keer op rij, deze keer tegen het ...