Borger duwt SJS dieper in de problemen

borger-sjsDe Kanaalstreek-derby op zaterdagmiddag tussen Borger en SJS is gewonnen door de thuisploeg. Op het eigen sportpark ‘de Drift’ wonnen de groenhemden met 3-1, mede door twee doelpunten van Luuk Kenter. Borger kan hierdoor weer naar boven kijken, terwijl het voor SJS wel erg lastig gaat worden om (rechtstreekse) degradatie af te wenden. Het voetbal van de Knoalsters is wel behoorlijk, maar het gebrek aan scorend vermogen breekt hen week na week op. 

Tam
SJS was vanmiddag in de eerste helft eigenlijk op alle fronten de betere ploeg. Borger begon tam aan het duel, waardoor de gasten veel ruimte kregen om te voetballen en met name gevaarlijk konden worden via de zijkanten. Zo was Ronald Zuidema zijn tegenstander twee keer op snelheid de baas, alleen ontbrak het hem aan een goede voortzetting. Zuidema werd voor rust veelvuldig gezocht en kon nogmaals alleen af op keeper Stefan Viel, maar deze keer werd hij teruggefloten wegens buitenspel.

borger_sjs
Jeffrey Spelten (R) wordt op de huid gezeten door Emiel van der Vlag (Foto: Andries Middelbos)

Domper
Borger kwam er in het eerste bedrijf zelden uit, laat staan dat de ploeg goede kansen kreeg. Één keer was het Martijn Ulenreef die een goede voorzet afleverde bij de teruggekeerde Jeffrey Spelten, die de bal vervolgens vanuit de stuit over mikte. Aan de andere kant kreeg spits Rick Steursma twee keer een goede mogelijkheid om de score te openen, maar in beide gevallen waren zijn schoten niet dusdanig om de keeper te kunnen passeren. Het leek er dan ook sterk op dat er met een 0-0 tussenstand gepauzeerd ging worden, ware het niet dan Borger de eerste goede kans gelijk tot een doelpunt wist te promoveren. Het was Bryan Boels die balverlies leed op het middenveld, waarna Luuk Kenter middels een steekpass alleen op doelman van der Zande af kon stevenen. Kenter bleef vervolgens koel en schoof de bal buiten bereik van de goalie in de verre hoek. Een grote domper voor SJS, dat hierdoor alsnog met een achterstand de kleedkamer in ging.

Genadeklap
Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en waren de kansen schaars. Bij SJS zal dit te maken hebben gehad met de angst voor een tweede tegentreffer en Borger probeerde vooral de voorsprong te behouden. Na een uur spelen was het echter wel weer raak voor de gastheren. Wederom was het Luuk Kenter die op aangeven van Jeffrey Spelten de bal tegen het net kon glijden. Hierdoor zat Borger op rozen en leek het geloof weg te vagen bij de gasten. Toch richtten zij zich nog één keer op. Keeper Viel van Borger had moeite met een vrije bal van Kay Rijkens, waarna Frank Venema dankbaar de 2-1 binnen kon prikken. Het geloof bij SJS nam zodoende weer toe, maar het was Borger dat het heft weer in handen nam. Zij drukten de blauwhemden ver terug en dit resulteerde uiteindelijk in de genadeklap, toegediend door Jeffrey Spelten, waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...

TEVV voert de druk op Germanicus op

TEVV had nog een appeltje te schillen met Peize. De uitwedstrijd begin dit seizoen werd kansloos ...

Fotoverslag: ONR – Borger

Borger speelde afgelopen zaterdag tegen koploper ONR. De groenhemden kwamen op voorsprong via Luuk ...