Cruciale overwinning voor Ter Apel ’96

ta-96Onder slechte weersomstandigheden speelde Ter Apel ’96 afgelopen weekend een cruciale wedstrijd tegen Protos uit Steenwijksmoer. De Ter Apelers hadden voor deze wedstrijd namelijk slechts drie punten meer dan de tegenstander waardoor het belang van de wedstrijd voor beide partijen groot was. De uitwedstrijd werd door FC Ter Apel nagenoeg kansloos met 4-0 verloren, de kracht van Protos was dan ook bekend.

Schelden
Met de van griep herstelde Daan Stam op de plek van de wederom geschorste Roy Hooiveld ging Ter Apel ’96 van start. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat, mede door de harde wind en regen die het moeilijk maakte om goed te voetballen, de ploeg die het scherpst zou spelen de grootste kans zou hebben op een overwinning. Gezien de scheldkanonnade van de Protos-trainer richting zijn eigen spelers na ongeveer tien minuten spelen leek dit binnen de spelersgroep van Ter Apel het meeste te leven. 

Lat
Al in de eerste minuut kreeg Ter Apel twee zeer grote mogelijkheden op een treffer. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Ron Kuper met zijn hoofd verlengd, maar spatte uiteen op de lat en kwam precies terecht voor Jasper Jalving. Vrijstaand voor het lege doel wist hij de bal echter niet in het doel te werken, ook zijn inzet belandde op de lat. Na deze mogelijkheden bleef Ter Apel het betere van het spel hebben maar wist het dit niet om te zetten in mogelijkheden. Protos zocht het deze middag met name in lange ballen richting hun grote en snelle voorhoedespelers. Het meeste gevaar vanuit Protos kwam door middel van spelhervattingen. De corners konden door de Ter Apel defensie over het algemeen eenvoudig worden uitverdedigd, de vrije ballen voor het doel waren door het gladde veld regelmatig gevaarlijk.

Drie schijven
De eerste kans voor Protos kwam dan ook vanuit zo’n vrije bal. Een hard ingeschoten bal kon door doelman De Jonge worden verwerkt richting de zijkant, maar kwam wel in de voeten van Stef Smits van Protos. Hij wist de bal echter niet te controleren waardoor deze alsnog in de handen van de doelman belande. In de twintigste minuut kwam Ter Apel op een terechte voorsprong. Na slechts drie balcontacten lag de bal in het doel van Protos. De Jonge kon Rick Eikens aanspelen die middels een mooie lange bal Ron Kuper wist te bereiken. Zonder de bal aan te nemen wist hij de bal met een mooie lob over de uitkomende Protos-keeper Jipping in het doel te werken: 1-0. Protos mocht zich gelukkig prijzen dat het slechts bij deze tegentreffer bleef, doelman Jipping torpedeerde Ron Kuper namelijk maar werd hiervoor verder niet gestraft. 

Krachtsinspanning
Na deze treffer ging het niveau van de wedstrijd achteruit en creëerden beide ploegen geen noemenswaardige mogelijkheden. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd in de eerste helft leek Protos nog gevaarlijk te gaan worden. Mike Mensen verloor een kopduel waardoor een speler van Protos geheel vrijstaand richting het Ter Apel doel kon stormen. Met een uiterste krachtinspanning en goede tackle wist Jeroen Schoonbeek deze speler echter af te stoppen. In de blessuretijd van de eerste helft was het wederom Ron Kuper die werd weggestuurd. Alleen voor keeper Jipping wist hij echter niet meer af te leveren dan een rollertje welke dan ook makkelijk kon worden verwerkt door de doelman.

Ouderwetse kluts
In de rust voerde trainer Goeree enkele omzettingen door en bracht Ben Zuidinga in de plaats van Patrick Bults. Daan Stam kwam hierdoor op de plek van Bults te spelen, in de spitspositie. In de gehele tweede helft wist Protos slechts één keer echt gevaarlijk te worden. Na bijna een uur spelen probeerde Mittendorff vanaf twintig meter op het doel te schieten, zijn schot kwam echter op het hoofd van Bernd-Jan Herbers terecht, waardoor de bal een vreemde boog kreeg. In een reactie kon de inzet nog worden gekeerd door De Jonge maar bleef de bal wel voor het doel liggen. In een klassieke kluts situatie voor het doel wist Meijerink de bal echter niet binnen te schieten. Zijn inzet ging via de paal over de achterlijn.

Beslissing
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd besliste Ter Apel de wedstrijd. Een goed genomen vrije bal van Stefan de Groot richting de tweede paal werd door Rick Eikens knap ingekopt maar ook goed gekeerd door doelman Jipping. Ook nu bleef de bal voor het doel ‘hangen’ waardoor het voor Ron Kuper een koud kunstje was om zijn tweede doelpunt van de middag te maken: 2-0. De goed invallende Thijs Over stuurde zo’n tien minuten later met een mooie steekbal Daan Stam weg en deze rondde de geboden kans keurig af: 3-0. Na dit doelpunt was de blijdschap aan Ter Apel zijde groot omdat de wedstrijd hiermee zo goed als gewonnen was en er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven.

Vertekend beeld
In de laatste tien minuten mocht de 15-jarige B-junior Arjan Heeres zijn debuut maken en hij toonde in deze tijd enkele keren zijn talent. Zo gaf hij een een mooie voorzet op Thijs Over maar deze zag zijn harde inzet gekeerd worden. Even later was het opnieuw Over die gevaarlijk werd. Een mooie stift vanaf de rand van het strafschopgebied kon echter ternauwernood worden gekeerd door de doelman waarna de bal via de lat achter ging. Door deze drie punten neemt Ter Apel vooralsnog afstand van de onderste plaatsen, maar geeft de stand wel een enigszins vertekend beeld. Door de vele afgelastingen in de afgelopen weken hebben een aantal ploegen namelijk liefst 3 of 4 wedstrijd minder gespeeld. Uiteraard is het wel zo dat deze ploegen de punten nog wel moeten behalen.Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger heeft aan één helft genoeg

Borger heeft de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren winnend afgesloten. Daar leek het na een ...

TEVV hard op weg naar eerste periode

TEVV heeft ook de de zesde opeenvolgende wedstrijd winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen ...