SPW zet Veelerveen opzij

SPWOp een natte en winderige zondagmiddag stond de wedstrijd tussen SPW en Veelerveen gepland. Alle overige wedstrijden in de vijfde klasse E waren al afgelast door het slechte weer, maar doordat men over kunstgras beschikt, kon er door de Knoalsters toch gespeeld worden. De thuisploeg begon goed, had het meeste balbezit en af en toe wat kansen, maar deze waren niet besteed aan de aanvallers van SPW. In het verloop van de wedstrijd werd het net wel gevonden: 3-0.

Strafschop
Het spel was van beide ploegen slordig en onzuiver, wat voornamelijk te wijten was aan de harde wind. Het duurde tot bijna een half uur voordat SPW daadwerkelijk gevaarlijk kon worden. Henry Meijerman werd aangespeeld in de zestien, wilde wegdraaien, maar werd door een verdediger van Veelerveen naar beneden getrokken, wat resulteerde in een penalty voor de thuisploeg. Deze kans was wel besteed aan Benjamin Eling: met de binnenkant van de voet schoot Eling de bal beheerst langs Tom Vierhouten, de doelman van Veelerveen. Veelerveen kwam sporadisch eens bij het strafschopgebied van SPW, maar echt grote kansen leverde het niet op. Zodoende had de debutant in het doel van SPW, Jeffrey de Jonge, niet veel te doen.

Score uitbouwen
De tweede helft begon de thuisploeg fel, wat al snel resulteerde in een doelpunt. Een strakke corner van Eling werd gemist door enkele spelers van Veelerveen, waarna Evert Kuiper er als de kippen bij was om de bal bij de tweede paal in te koppen. Verder was het spelbeeld in de tweede helft nagenoeg hetzelfde als in de eerste: SPW met veel balbezit en kansen, die niet werden afgemaakt en Veelerveen vooral bezig met het verdedigen. Veelerveen probeerde het wel, maar de verdediging van SPW stond prima. Na iets meer dan een uur spelen werd de score verder uitgebreid. Eling speelde zichzelf knap vrij aan de linkervleugel, waarna hij een strakke voorzet gaf, die vervolgens bij de tweede paal door Davey Kloen werd binnen getikt. Daarna kreeg SPW nog wat kleine kansen, maar werden wederom niet afgemaakt. SPW staat na deze overwinning op een vierde plaats. Wel moet worden opgemerkt dat het van alle ploegen de meeste wedstrijden heeft gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal onderuit tegen Dalen

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het opnemen tegen het op de ...

Gieten dankzij eigen treffer naar gelijkspel

Gieten heeft, zonder succes, een aanval gedaan op de derde plaats van Sleen. Op ...