Pubquiz bij SV Borger

borgerLangzaam druppelde de kantine van SV Borger zaterdagavond tussen acht en half negen vol. Gespannen koppies in afwachting van wat komen zou. Een prachtig gemêleerd gezelschap van mannen en vrouwen, jong en oud, lid van de vereniging en niet-leden. Allen kwamen af op de eerste editie van de SV Borger PubQuiz. Het werd een avond vol fronsende blikken, vrolijk gejuich en soms diepe zuchten.

Winner takes it all
Maar vooral voor de deelnemers en de organisatoren een hele gezellige avond. En zoals één van deelnemers achteraf aangaf: “Je leert er ook nog wat van!”. Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn, dat was het team ‘Tijger, Boef & Co’ bestaande uit een vijftal SV Borger coryfeeën.

Onweer
Toen de te raden plaatjes van de eerste ronde op tafel lagen, werd het ineens muisstil in de daarvoor rumoerige kantine. Er moest geraden worden welke Nederlandse films waren afgebeeld. Voor enkele teams niet bepaald een makkie, anderen vulden met twee vingers in de neus de antwoorden in. Verschil moet er zijn! Zo bleef het de hele avond doorgaan. Algemene kennisrondes, themarondes en muziekrondes wisselden elkaar in rap tempo  af. Ieder bleek zijn of haar eigen favoriete thema’s te hebben. Daardoor was het elke ronde weer afwachten van welke tafel de vrolijke zelfvoldane blikken kwamen en bij welke team de blik op onweer kwam te staan. Over onweer gesproken, wist u dat bliksem altijd eerder komt dan donder? De deelnemers aan deze avond inmiddels wel.

Aanmoediging
Na elf rondes kon kort voor twaalf uur de eindstand bekend gemaakt worden. Er was een minuscuul bekertje voor de nummer laatst en een mooie wisselbeker voor de nummer één. Twee teams eindigden gezamenlijk op de laatste plaats. Er was echter maar één beker, dus normaal gesproken had een shootout-vraag moeten bepalen welk team recht had op de prijs met bijbehorende ‘eer’. In dit geval was het niet nodig, omdat beide teams gevuld werden door de dames van het vrouwenteam van de plaatselijke voetbalvereniging. Ze mochten de prijs dus delen! Dames niet getreurd, de prijs is een aanmoediging om bij de volgende editie terug te keren en een mooie sprong op de ranglijst te maken.  We zien jullie dus heel graag terug!

Revival
Wie de winnaars zouden worden werd gedurende de avond eigenlijk al een beetje duidelijk. Het team met de naam ‘Tijger, Boef & Co’ had halverwege al ruim de leiding en stond de eerste plaats niet meer af. Sterker nog, de concurrentie werd op grote afstand gezet. Om de tweede plaats leek het nog even spannend te worden. Het team ‘Guess who’s back?’ bestaande uit een aantal eerste elftalspelers leek onbedreigd runner-up te gaan worden, ware het niet dat de 35+-ers van de vereniging een fantastische revival maakten gedurende de avond.

Poar neem’n
Uiteindelijk kwamen deze oudere jongeren nog maar net tekort om de jonkies van het eerste van de tweede plek te stoten. Hoe dan ook, beide teams kwamen ruim tekort voor de wisselbokaal. Die werd uitgedeeld aan teamcaptain Gert Bijker van het winnende vijftal. Zijn enthousiaste speech eindigde hij met de woorden: ‘Paor neem’n!’. Dat advies werd door de meeste aanwezigen enthousiast opgevolgd. Het bleef nog lang onrustig aan de Drift!

Onderstaand foto’s zijn gemaakt door Andries Middelbos…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vriendenclub FC Kanaalstreek groeit door!

De ‘vriendenclub’ van de redactie van FC Kanaalstreek blijft groeien! Behalve het toenemende aantal bezoekers ...

Valthermond kent geslaagde trainingsweek

In de vroege ochtend van 2 januari meldden de eerste spelers van Valthermond zich ...

Nieuw Buinen zoekt een tegenstander

Het tweede elftal van Nieuw Buinen is op zoek naar een tegenstander om komende ...