SETA trakteert Erica ’86 op zevenklapper

setaNa de wedstrijd tegen koploper Sweel leefde er bij het eerste elftal van v.v. SETA toch een gevoel van revanche. De nederlaag maakte duidelijk dat de jonge ploeg nog moet groeien, maar ook van dit soort wedstrijden wordt je uiteindelijk beter. De volgende tegenstander zou wellicht een ideale tegenstander zijn om de kater weg te spoelen. Erica ’86 staat op de één na laatste plaats en dit zijn de ploegen waar SETA gewoon de punten tegen moet pakken.

Ban gebroken
Toch ging het in het begin van de wedstrijd nog gelijk op. Er waren kleine kansen aan beide zijden, maar de keepers hielden hun doel schoon. Na een kwartier kwam SETA dan toch op voorsprong. Na een goede aanval werd er gescoord uit de voorzet van Henri Plaggenborg: het was Rick Hartman die raak kopte. Ruim een minuut later werd een goede actie van Michael Steinfelder beloond met de 2-0 door Arjan Kaijser. En nog voor de rust was de wedstrijd tegen het zwakke Erica beslist, nadat een corner van Nico Themme bleef liggen in het strafschopgebied en hard werd ingeschoten door Ricardo van der Werf. Hij scoorde hiermee zijn eerste goal sinds zijn terugkeer deze winter bij SETA.

Zevenklapper
Na de rust was het spelbeeld niet anders. SETA bepaalde het spel en wist ook de betere kansen te creëren. Toch duurde het tot de zeventigste minuut voordat het volgende doelpunt viel. Michael Steinfelder maakte na een goede actie van Henri Plaggenborg de 4-0, waarmee het laatste beetje hoop bij de gasten wel vervlogen was. Door doelpunten van Jacco Plaggenborg, een sterke actie waarbij hij het duel met de laatste man won en uiteindelijk met ietswat geluk binnen schoot en de wederom uitstekend spelende nieuweling Nico Themme via een vrije trap liep SETA uit naar 6-0. Via Diego Mora Castro liep de thuisploeg uit naar een ruime 7-0 overwinning. 

Sportief en positief
Door de ruime overwinning werd het doelsaldo weer in de plus gezet, maar deze overwinning had ook gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen lopen. Mooi is wel te zien dat er zeven verschillende doelpuntenmaker zijn en dit gegeven geeft hoop voor de rest van het seizoen. Genoemd moet worden dat het van beide partijen een sportieve pot was, waarbij de ploeg van Erica ook een pluim verdiend. Ondanks de slechte prestaties staat het team positief in het veld. Volgende week volgt met Tiendeveen uit een zware wedstrijd, maar lijkt trainer Arends wel over een volledige selectie te kunnen beschikken. Wellicht dat de Musselkanaalster voor een verrassing kunnen zorgen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlagen voor Buinerveen en Buinen

Buinerveen leed ook in haar tweede wedstrijd na de winterstop een forse nederlaag. Waar ...

SJS mist aansluiting opnieuw

Het lukt SJS maar niet om de stap naar de subtop van de vierde ...

Sellingen op karakter langs DSC ’65

Onder leiding van interim trainer Arend Scholtens heeft Sellingen een dik verdiende 3-2 overwinning ...