Albert Stevens schiet Borger naar de winst

borgerTwee teams met een groot aantal afwezigen stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Het kwam deze wedstrijd aan op de kracht van de breedte van de selectie. Aan het einde van de middag mocht de voorzichtige conclusie getrokken worden dat Borger het op dat punt net wat beter voor elkaar heeft dan haar opponent. De gasten controleerden het duel, creëerden langzamerhand steeds meer mogelijkheden en wisten uiteindelijk twee keer te scoren. De thuisploeg werkte hard, maar maakte geen enkel moment aanspraak op de overwinning. De eretreffer, ver in de toegevoegde tijd was slechts voor de statistieken van belang.

Paspoort afpakken
Als gezegd: veel afwezigen. De griepgolf had thuisploeg Veenhuizen met een bezoekje vereerd, terwijl het wintersportvirus zorgde voor hoofdbrekens bij Borger-trainer Arne Joling en zijn staf. Maar liefst vijf Borgerders hadden voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Veenhuizen ons vlakke polderlandje ingeruild voor de besneeuwde toppen in de Alpen. Trainer Joling vond er wel wat van, maar besefte ook dat hij zijn spelers moeilijk het paspoort kan afpakken om ze in Nederland te houden. Bovendien had hij een groot vertrouwen in de spelers die hij wel tot zijn beschikking had. Dit vertrouwen werd door de gretige spelersgroep niet beschaamd, zo bleek al snel in de eerste helft.

Blaffen, niet bijten
Borger startte fel en agressief met de intentie om de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken. Dit lukte. De groenhemden pakten het initiatief en controleerden de wedstrijd. Tot hele grote kansen leidde dit in de eerste helft nog niet. De gasten blaften wel, maar waren nog niet in staat om te bijten. Veenhuizen kwam, mede door een uitstekende organisatie bij Borger, helemaal niet in de buurt van Borger-goalie Stefan Viel. Aderlating voor de groenwitten was het verlies van Jeffrey Spelten na iets meer dan een half uur spelen. Hij viel uit met een kuitblessure en werd vervangen door eerstejaars senior Albert Stevens, die verderop in het duel zijn visitekaartje zou afgeven.

Albert Stevens viert één van zijn treffers... (foto's: Andries Middelbos)
Albert Stevens viert één van zijn treffers… (foto’s: Andries Middelbos)

Shirtje schoon
In de rust stond het 0-0. Trainer Joling zal zijn spelers in de kleedkamer ongetwijfeld gecomplimenteerd hebben met het vertoonde spel. In de tweede helft moest de trekker echter nog wel overgehaald worden. Van dat laatste waren de Borgernaren zich duidelijk zeer wel bewust. De felheid was onverminderd groot en ten opzichte van het eerste bedrijf werden er nu ook steeds grotere mogelijkheden gecreëerd. Achterin hield de ploeg het potdicht. Slechts één keer moest Viel gestrekt naar de hoek. Voor het overige hield de doelman zijn tenue schoon. Uiteindelijk duurde het tot iets na de zeventigste minuut eer de ban gebroken werd.

Youngster beslissend
Albert Stevens was de trotse maker van de 1-0. Eén op één met de doelman faalde hij niet. Twee minuten later was het weer raak. Luuk Kenter behield na een heerlijke aanval het overzicht en bediende Stevens op maat. De jonge invaller kegelde het leder kiezelhard hoog tegen het bollende net. Een heerlijke goal en een bevrijding voor Borger. In het vervolg kwamen de gasten niet meer in de problemen. De aansluitingstreffer viel nog wel in de blessuretijd, maar dit was vrijwel letterlijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De uitstekend leidende scheidsrechter Schulte floot tien seconden na deze eretreffer voor het einde van het duel.

Charme van 3D
Borger stijgt hiermee weer een aantal plaatsen op de ranglijst. Met 26 punten uit zestien wedstrijden vind het zichzelf terug op de vierde positie. Het is daarmee koploper van een hele brede middenmoot. Fit Boys pakte dit weekend de tweede periode, ONR heeft de eerste achter z’n naam staan, voor het overige is er nog niets beslist in de zaterdag derde Klasse D. Zowel bovenin als onderin blijft het ongemeen spannend! Borger gaat volgende week op bezoek bij Hoogeveen. Een team dat de punten keihard nodig heeft. De groenwitten zullen minstens zoveel energie op de mat moeten leggen als in het afgelopen duel. Geen enkele wedstrijd is immers zo maar gewonnen, dat is de charme van de derde klasse D.