NWVV doet goede zaken bij NKVV

NWVVZaterdagmiddag mocht NWVV het in Dalerpeel opnemen tegen NKVV. De Nieuw-Weerdingers begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden in het eerste kwartier direct al een aantal mogelijkheden, maar daar werd niet uit gescoord. Later in de wedstrijd deden de mannen van Geert Aalderink dit wel, met een ruime 2-5 overwinning als beloning. Een noodzakelijke overwinning, want NWVV houdt nog steeds op in de onderste regionen van de vierde klasse D.

Onstopbare Mihalj
Waar NWVV het naliet om te scoren deed NKVV het wel. Na balverlies op het middenveld werd de bal achter de verdediging gelegd, waarna een speler van NKVV de bal breed legde op Geert Katoen die de bal in de touwen schoot. Niet snel daarna was het NWVV die er 1-1 van maakte. Uit een steekpass van Roy Super werd Marko Mihalj weggestuurd en kwam recht op de keeper af, waarna hij de bal de lange hoek binnenschoot. Een aantal minuten later was het weer raak voor Marko Mihalj. Peter Stap passte de bal op Marko Mihalj, die op sublieme wijze zijn tegenstander uitspeelde en één op één kwam op de keeper, waarna hij de bal in de korte hoek binnenschoot. Vlak voor rust was het bijna nog 1-3: Mihalj speelde bij de cornervlag door middel van een ‘akka’ de tegenstander uit, waarna hij hem voorgaf op Raymond Aardema, die de bal kopte. Aardema werd echter teruggefloten.

Kolderieke assist
In de tweede helft speelde NWVV slordig. Op het middenveld werd weer balverlies geleden, waarna Tom Hilbink diep werd gestuurd en aan de zijkant, waarna hij recht op de keeper afkwam en scoorde. Het leek weer een spannende wedstrijd te worden, maar dat werd het niet. Snel na de goal van NKVV was er een heel raar moment in de wedstrijd. Een speler van NKVV dacht dat hij een vrije bal kreeg op het as van het veld, maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan. Uit boosheid punterde de NKVV’er de bal naar achteren, waar Remco Boers nog stond en onbedoeld vrij voor de keeper werd gezet. Dat leverde een kans op die Boers benutte door de bal in de lange hoek te plaatsen: 2-3.

Dure punten
NKVV werd wat gefrustreerd en hield zich niet echt meer bezig met voetballen. Tom Hilbink beging in deze fase een overtreding waar hij rood voor had moeten krijgen, maar kreeg er slechts geel voor. NWVV was de bovenliggende partij en maakte later ook de 2-4. Raymond Aardema kwam door aan de zijkant, waarna hij de bal voorgaf. Mihalj legde de bal terug op Peter Aardema die de bal uit de kluts erin kon koppen: 2-4. Het laatste zetje werd gegeven door Rick Hendriks. Uit een steekpass van Marco Kloppenburg kwam hij recht op de keeper af, waarna hij de laatste goal op zijn naam schreef: 2-5. NWVV heeft dus goede zaken gedaan bij NKVV, want het kon de punten goed gebruiken.