SETA redt het niet tegen Tiendeveen

setaVoor SETA stond er het afgelopen weekend een wedstrijd tegen Tiendeveen op het programma: één van de topploegen uit de vijfde klasse E. Lang was het onduidelijk of de wedstrijd wel gespeeld zou worden. Na een eerste keuring in de ochtend, zou rond het middaguur een herkeuring plaatsvinden. Er kwam groen licht, waardoor de Musselkanaalsters in de auto stapten. Eenmaal in Tiendeveen werd het hoofdveld echter alsnog door de scheidsrechter afgekeurd. Alles werd op alles gezet om het tweede veld gereed te maken. Dit lukte, waarna er om 15.00 uur afgetrapt kon worden.

Twee keer Beekelaar
De rommelige voorbereiding deed de wedstrijd in eerste instantie geen goed. Toch kwamen de gastheren al vroeg op voorsprong. Uit een corner wist Roy Beekelaar de 1-0 aan te tekenen. Dit gebeurde echter na een duidelijke duw tegen zijn directe tegenstander Rick Hartman, waardoor er compleet vrij ingekopt kon worden. Helaas voor SETA zag de verder uitstekend leidende scheidsrechter dit niet en stond het 1-0 in de achtste minuut. Hierna ging de matige wedstrijd redelijk gelijkopgaand, met een klein overwicht voor Tiendeveen. Al was het niet het spel van de thuisploeg die voor de 2-0 zorgde. Een foutje in de verdediging was directe aanleiding dat Roy Beekelaar zijn tweede van de middag kon scoren en SETA een moeilijke middag tegemoet leek te gaan.

Herboren SETA
Na de rust leek SETA eindelijk de beroerde voorbereiding van zich af te schudden en kwam het als herboren uit de kleedkamer. De ploeg jaagde op de aansluitingstreffer en na iets meer dan vijf minuten in de tweede helft kwam deze er ook. Na een mooie steekpass van Ricardo van der Werf werd Stefan Goelema in stelling gebracht, die vervolgens zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Dit was het startsein voor SETA om vol druk te zetten op de verdediging van de gasten en nadrukkelijk op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Onterechte nederlaag
Echt grote kansen leverde dit echter niet op en de mogelijkheden die er wel waren werden niet goed genoeg uitgespeeld. Ook een portie geluk ontbrak SETA in de aanval en ook Tiendeveen kon niet meer gevaarlijk worden in de tegenaanval. Hierdoor volgde een nipte en op basis van de tweede helft zeker niet terechte nederlaag. Toch was een nederlaag met perpectief, want de ploeg van Wilbert Arends deed zeker niet onder voor één van de hoogst geklasseerde ploegen in de competitie en dat geeft veel moed voor de rest van het seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond krijgt te weinig tegen Germanicus

Valthermond leek op de overwinning af te stevenen in Coevorden, maar de blessuretijd deed ...

Sellingen in extremis langs SPW

Sellingen en SPW leken gelijk te spelen, maar in de absolute slotminuut scoorde Sellingen ...