TEVV komt net tekort tegen Emmen

TEVVDat TEVV een smallere selectie heeft dan v.v. Emmen is bekend en dat brak de ploeg van trainer Hans Kamphuis afgelopen zondag op. De Mondkers misten een viertal spelers wegens blessures en ook aanvoerder Eddie Schoenmaker is nog geschorst. Dus dat werd een moeilijke opdracht voor TEVV tegen de Emmenaren, met  het uiteindelijke 3-4 verlies als gevolg.

Effectief Emmen
In de tweede minuut lag de bal al achter TEVV-goalie Wim Kok, door een van richting veranderde bal via verdediger Nick Kroeze: 0-1. Enkele minuten later was Emmen-aanvoerder Saber Hendriks dicht bij wederom een goal, maar hij schoot rakelings naast. Spelverdeler Frank Schijff was dichtbij de gelijkmaker, toen hij op rechts op doelman Lars van de Swaluw afrende. Zijn schot ging echter voorlangs en bijna kon de mee opgekomen Benjamin Mazeau nog bij de tweede paal binnen te tikken, maar hij kwam net een teenlengte tekort. De ploeg van Emmen-coach Nico Haak was effectiever, want in de twintigste minuut loste Maikel Arling een prima voorzet op Frank Fokke, die simpel binnen schoot: 0-2. 

Beslissing voor rust
De Exloërmonders rechtten echter hun rug, want even later rondde Jan Jaap Wever, clubtopscorer, een dieptepass prima af en liet hij de Emmen-goalie kansloos: 1-2. De verdediging van de deze competitie verrassend opererende Mondker ploeg moest echter de eerste helft alle zeilen bijzetten om de gevaarlijke voorhoede van de gasten van scoren af te houden. Toch was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, want een vrije bal van Roy Feiken verdween enkele centimeters naast het doel. De amateurs van Emmen wilden echter voor rust de beslissing forceren en dat leek ook te lukken. Een vrije bal van Emmen-middenvelder Sem Nijkamp verdween via de knie van TEVV-verdediger Ronny Zwikker onbereikbaar voor Wim Kok tegen het net: 1-3. Men leek zo de rust in te gaan, maar plotseling kreeg de thuisploeg vlak voor rust nog een strafschop te nemen, door een overtreding in het strafschopgebied. De anders zo trefzekere elf-meter-nemer Sander Marissen wist dit keer echter niet dit buitenkansje te verzilveren.

Terug in de wedstrijd
In de tweede helft speelde de ploeg van Hans Kamphuis beter als in de eerste helft, maar vooralsnog leverde dat nog niets op.  Zoals al eerder aangegeven waren de Emmenaren veel effectiever. Weer was het de 19-jarige Sem Nijkamp die een vrije bal raak schoot: 1-4. De wedstrijd leek hierbij beslist, maar toch kwam TEVV terug in de wedstrijd.  Rechterspits Benjamin Mazeau miste eerst nog een goede mogelijkheid, maar even later wist hij toch het net te vinden. Een hele mooie boogbal verschalkte Emmen-doelman Lars van de Swaluw: 2-4. Moet gezegd, dat TEVV toen meer geloof kregen in een beter resultaat. Achtereenvolgens richtten Frank Schijff en Ronny Zwikker net over en naast, maar Nick Kroeze wist wel koelbloedig af te ronden: 3-4.

Laatste minuut
In de laatste minuut werd alles op alles gezet door TEVV om toch nog een punt er uit te slepen. Frank Schijff dacht bij de tweede paal de bal binnen te glijden, maar deze ging net naast de goal. Een laatste corner van de wedstrijd, waarbij doelman Wim Kok ook meetoog naar de zestien van de tegenstander, belandde op de lat boven doelman Lars van de Swaluw.  Jammer genoeg voor de Mondkers werd er niet meer tijd gegund door scheidsrechter Kaper om toch nog een puntje uit het vuur te slepen, waardoor de Emmenaren de drie punten mee naar huis konden nemen. De volgende week speelt TEVV thuis tegen concurrent SC Erica.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal weet niet te scoren in restant tegen Sleen

Musselkanaal moest afgelopen weekend voor 22 minuten voetbal afreizen naar het Drentse Sleen. Deze ...

Titan heeft geen moeite met Sweel

Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Titan een ruime 4-0 overwinning geboekt op Sweel. ...

FC Ter Apel ’96 kansloos onderuit tegen Weerdinge

FC Ter Apel '96 ging kansloos onderuit in en tegen Weerdinge en liep daardoor ...