HOCOnder mooie weersomstandigheden mocht HOC dan eindelijk weer de wei in voor een officiële wedstrijd. Na een goede oefenwedstrijd (2-1 winst) van afgelopen dinsdag tegen vierdeklasser Valther Boys, wachtte HHCombi. HOC was gewaarschuwd gezien de wedstrijden uit het verleden. Deze waarschuwingen waren niet aan dovemansoren gericht, want de geel-zwarten maakten gehakt van HHCombi: 8-0.

Half dozijn
HOC begon voortvarend aan de wedstrijd en na zes minuten was het 1-0: Zikken scoorde beheerst na een foute terugspeelbal. Amper vier minuten later was het 2-0 door wederom Zikken. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen en gingen de kopjes bij de tegenstander omlaag en was er sprake van een kansenregen voor HOC. De thuisploeg sprong echter slordig om met de geboden kansen, Van Ewijk en Wiggers hadden hun vizier niet op scherp en zo werd de ene naar de andere kans om zeep geholpen. Zikken vond het welletjes en liet zien dat hij zijn vizier wel op scherp had en maakte de 3-0: een onvervalste hattrick. Van Bergen maakt de 5-0 en nog voor rust maakte Zikken de 6-0, daar waar er al tien goals gescoord hadden moeten zijn.

Doodbloeden
In de rust werd de licht geblesseerde Cremers vervangen door Swan. Tien minuten na rust werd het 7-0 door Van Bergen die een mooie aanval op fantastische wijze afrondde. Swan maakte niet veel later de 8-0 en HOC vond het wel genoeg: de wedstrijd bloedde dood en er werd niet meer gescoord. Volgende week gaat HOC op bezoek in Buinen, daar zal ook weer vol gas moeten worden gegeven om in de race te blijven voor het gewenste kampioenschap.

Man van de wedstrijd: Sander Zikken met vier goals... (foto: v.v. HOC)
Man van de wedstrijd: Sander Zikken met vier goals… (foto: v.v. HOC)